Mad

Creamy linsepasta med feta og grøntsager

Kulhydrater per portion: 55 gram
Heraf fibre: 10 gram

Creamy linsepasta er et perfekt valg, når du får lyst til pasta. Pasta lavet af linser har nemlig lidt flere fibre og proteiner end almindelig pasta.

Skrevet af Hanna Fjeldheim Dale

Nogle gange er en pastaret med lækker creamy sovs det eneste, man har lyst til. Men en cremet pastasauce betyder ikke at maden bliver fed. Denne ret er lavet med pasta baseret på linser, som har et meget højere protein- og fiberindhold end almindelig pasta, og er derfor et perfekt valg i hverdagen.

Med sovs af kvark og en masse ovnbagte grøntsager er dette både rigtig nærende og godt for kroppen.

PRØV OGSÅ: Himmelsk god avocadokage

Ingredienser

2 portioner

1 stor rød peberfrugt
1 squash
1 stort løg
1 spsk olivenolie
Salt og peber efter behov
100 gram mager kvark
Skræl og saft fra ½ citron
1 håndfuld basilikum
¼ tsk peber
1 dl kogevand fra pastaen
160 gram pastaskruer lavet på linser
2 store håndfulde frisk, finthakket spinat
100 gram fetaost

PRØV OGSÅ: Lækre snickerskugler til eftermiddagskaffen

Fremgangsmåde

1. Skær squash, peberfrugt og løg i skiver, vend dem i lidt olivenolie, salt og peber, og bag dem ca. 20 minutter i ovn ved 220 grader, indtil grøntsagerne er gyldne.

2. Til sovsen blandes kvark, revet citronskræl, citronsaft, finthakket basilikum og peber.

3. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Gem mindst 1 dl af kogevandet i gryden, når pastaen er færdig, og tilsæt finthakket spinat samt sovsen til gryden med pasta og kogevandet. Varm op til spinaten falder sammen, smag til med salt og peber.

4. Server pastaen i to skåle med de ovnbagte grøntsager og top med smuldret fetaost

PRØV OGSÅ: Snig flere grøntsager ind i hverdagen