Diabetes opskrifterMad

Grillede grøntsager med mandler og citrus

Ingredienser

1 squash

1 aubergine

1 rød peberfrugt

1 fennikel

100 g østershatte

2 bdt forårsløg

1 stort fed hvidløg

100 g mandler

1 håndfuld finthakket, bredbladet persille

Koldpresset jomfruolivenolie

Saft og fintrevet skal af 1 citron

1 drys røget paprika

1 godt drys flagesalt

Fremgangsmåde

Rens squash, aubergine, peberfrugt og fennikel og skær dem i flade skiver, der er velegnede til at grille. Rens svampene. Skær bund og lidt top af forårsløgene, pil de yderste blade af og skær dem i stykker på 4 cm.

Kom alle grøntsagerne på en grillpande eller grillrist penslet med lidt olie, hvor de grilles, til de begynder at tage farve og bliver møre. Hak imens hvidløg, mandler og persille groft.

Når grøntsagerne er færdige, blandes de med de hakkede mandler og persille samt olie, citronsaft og -skal, paprika og salt efter smag.

Foto: Lykke RumpOpskriften stammer fra Anne Hjernøes “Sunde grønne retter”, der er udkommet på Politikens Forlag. Bogen koster 300 kr og kan købes her 

No Comment

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *