Mad

Himmelsk god avocadokage

Udgivet for første gang: 09.07.20 | Sidst redigeret: 17.03.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Stine Helén Tunstrøm
Skrevet af: Stine Helén Tunstrøm

Journalist og redaktør

Kulhydrater i hele kagen: 37,2 gram

Himmelsk god avocadokage – lowcarb og superlet at lave.

Skrevet af Benedikte Knudsen

Annonce

Denne avocadokage spiser jeg faktisk med god samvittighed – hvadenten det er til frokost eller til festlige lejligheder.

Avocado har en cremeagtig konsistens og indeholder mange gode monoumættede fedtsyrer. Den indeholder også bl.a. E-vitamin; en antioxydant, som beskytter mod oksidativ stress. Derudover har avocado et utrolig lavt kulhydratindhold, 0,4 gram per 100 gram. Så ja – den kan spises uden at tænke på blodsukkeret.

Denne opskrift indeholder heller ikke sukker eller mel, derfor kaldes den en lowcarb kage.
Og så er avocado dejlig nem at få fat på, i modsætning til mange andre eksotiske frugter og grøntsager med lavt kulhydratindhold. Alle butikker har avocadoer i deres sortiment.

PRØV OGSÅ: Torskerognsalat på ristet rugbrød

Dette skal du bruge:

Bund:
120 gram mandler
100 gram kokosmel
2 spsk. Kokos olie
40 gram Sukrin Sirup Gold

Topping:
Ca. 600 gram avocado
600 gram Philadelphiaost, naturel
2 dl sukrinmelis
1 lime

Pynt:
Skræl fra 1 lime
Mørk chokolade (85% kakao)

PRØV OGSÅ: Quinoasalat med tomater og blomkål 

HImmelsk god avocadokage
Foto: Benedikte Knudsen.

Sådan gør du:

Bund:
1. Rist mandlerne og kokosmelet på en tør pande til det er gyldent.

2. Hæld massen i en food processor med kniv eller i en blender. Tilsæt kokosolie og fibersirup. Blend til en grødagtig masse.

3. Tryk dejen godt ned i en bageform beklædt med bagepapir.

4. Mos avocadoen i en skål. Tilsæt flødeost, limesaft (del limen i to og pres saften ud – skrællen skal bruges som pynt) sukrinmelis og pisk det sammen til en tyk creme. Hæld cremen over bunden.

5. Riv limeskræl og chokolade og drys det på som pynt.

6. Sættes i køleskab indtil den er fast nok til at man kan skære i den (jeg lod den stå i flere timer, men den er sikkert klar tidligere. Håber, det smager

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce