Diabetes opskrifterMad

Hønsesalat med bacon

INGREDIENSER

500 g hønse- eller kyllingebryst eller en rest fra dagen før
150 g bacon
150 g hvide champignoner
6 grønne asparges
smør eller kokosolie til stegning

DRESSING MED CREMEFRAICHE
1 dl mayonnaise
1 dl cremefraiche
2 tsk dijonsennep
salt og friskkværnet peber

PYNT
lidt karse
friskkværnet sort peber

FREMGANGSMÅDE

Opvarm en gryde med vand tilsat 1 spsk salt og kog hønsebrystfileterne heri i ca. 10 minutter. Lad dem afkøle og skær herefter kødet i små tern. Fordel baconskiverne på en bageplade med bagepapir og sæt pladen i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og steg baconen i ca. 12 minutter, kig til dem undervejs. Når baconskiverne er sprøde, tager du dem ud og lader dem afdryppe på et stykke køkkenrulle. Knæk de afkølede, sprøde baconskiver i mindre stykker.
Rens champignonerne, skær dem i fine skiver og steg dem bløde i smør eller kokosolie på panden.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle, imens de køler ned. Knæk den grove ende af aspargesene og snit dem fint. Overhæld dem med kogende, letsaltet vand. Lad dem ligge i vandet i et par minutter og hæld så vandet fra og skyl dem i koldt vand. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Tag lidt fra til pynt.

Rør nu dressingen sammen i en stor skål og kom både hønsekød, bacon, champignon og asparges
heri. Rør godt rundt, så dressingen fordeler sig rundt om det hele. Pynt med grønne asparges, karse og friskkværnet sort peber på toppen.
lchf året rundt jane faerber forsideOpskriften stammer fra Jane Faerbers “LCHF året rundt”, der er udkommet på Politikens Forlag. Bogen koster 250 kr. og kan købes her.

No Comment

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *