Diabetes opskrifterMad

Juleboller

Dejlige skønne søde og saftige juleboller, som er gode i en måned der godt kan blive alt for fed og sød


22 stk.
Pr. stk.: Energi 625 kJ, 23 kulhydrat, 3 g fedt

Ingredienser

3 dl mælk med højst 0,7 % fedt
1 pk. gær (50 g)
1 æg
1 spsk. fedtstof
1 spsk. sukker eller honning
1 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. salt
1 ps. sukat (50 g)
75 g rosiner
50 g hasselnødder
1 æble, gerne Cox Orange eller Ingrid Marie (ca. 100 g)
200 g hvid hvedemel (ca. 4 dl)
ca. 400 g hvedemel (ca. 6,5 dl)

Pensling: 1 æg eller mælk

Fremgangsmåde

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Tilsæt æg, fedtstof, sukker, krydderier, sukat, rosiner, hakkede nødder (gem evt. lidt til pynt) og groftrevet æble, sammen med hvid hvedemel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning tildækket et lunt sted i ca. 45 min.
Slå den ned og ælt let igennem. Form 22 boller, og sæt dem på en bageplade. Lad bollerne efterhæve i ca. 15 min.
Pensel dem med sammenpisket æg eller mælk og drys evt. med fint-hakkede nødder.
Bag bollerne ved 200° C i ca. 15 min. på midterste eller næstøverste ovnrille og afkøl dem på en bagerist.

Bollerne kan formes som et juletræ på bagepladen ved at placere dem med ca. en centimeters afstand, så de bager sammen.

Flere julegodter

Opskriften stammer fra Diabetesforeningens Velværekøkken, hvor du finder masser af andre gode opskrifter på lækker og diabetesvenlig mad, både til jul og resten af året.

2 Comments

  1. Lone Petersen
    23. november 2016 at 17:18 — Svar

    De skal helt sikkert prøves set godt ud tak for opskriften

  2. lene w sørensen
    29. november 2016 at 17:56 — Svar

    Lyder godt. MEN jeg ser i flere opskrifter , at der står “hvidt hvedemel ” hvad er det og hvad er forskellen på alm. hvedemel ? . Har melet været udsat for mere “blegning ” eller lign.?? Det lyder ikke betryggende-

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *