Diabetes opskrifterMad

Julecookies med appelsin

40 stk.

Pr. stk.: Energi 200 kJ, 5 g kulhydrater, 1,5 g fedt. Pr. stk. (med chokolade): Energi 225 kJ, 6 g kulhydrat, 2 g fedt

Det skal du bruge

20 g syltet hakket appelsinskal
1 usprøjtet appelsin
2 spsk. appelsinsaft
50 g brun farin
125 g Atwel eller Perfect Fit eller andet tilsvarende bagesødemiddel
125 g hvedemel (ca. 2 dl)
100 g hvid hvedemel (ca. 2 dl)
1/2 stk. stødt kanel
1/2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
1/2 tsk. natron
1 æg
60 g oliemargarine

Fremgangsmåde

Hak de syltede appelsinskaller groft. Riv skallen af appelsinen fint. Halver og pres appelsinen. Bland alle de tørre ingredienser sammen.
Saml gejen med fedtstof, æg og appelsinsaft.
Sæt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir i 40 hasselnøddestore toppe.
Der skal være god afstand mellem kagerne, da de flyder ud når de bages. Bag småkagerne på midterste ovnrille ved 180° C i ca. 12 min.
Afkøl dem på en bagerist.

50 g hakket mørk chokolade kan tilsættes dejen. Syltet hakket appelsinskal forhandles i større supermarkeder og kan erstat­tes med pomerans-skal.

Flere julegodter

Opskriften stammer fra Diabetesforeningens Velværekøkken, hvor du finder masser af andre gode opskrifter på lækker og diabetesvenlig mad, både til jul og resten af året.

No Comment

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *