Diabetes opskrifterMad

Kødboller i tomat og pasta

Kødboller

100 g pancetta eller bacon – skær i tern
600 g hakket oksekød
1 fed hvidløg – pil og hak fint
2 spsk tomatpesto eller god ketchup
3-4 blade salvie – hak fint
lidt olivenolie
røget salt og peber

Rist pancetta eller bacon på en pande, til det er sprødt. Stil til afkøling. Kom den afkølede pancetta eller bacon i en skål sammen med de øvrige ingredienser og bland det godt. Form små, runde kødboller med en ske og steg dem på en pande med lidt olivenolie, til de har fået en sprød skorpe. Forvarm ovnen til 200 grader. Læg kødbollerne i et smurt fad og stil det i ovnen i ca. 10 minutter.

Tomatsovs

4 tomater – del i kvarter
1 løg – pil og hak fint
1 fed hvidløg – pil og hak fint
olivenolie til stegning
1 dåse hakkede tomater
1/2 bundt frisk basilikum
1 tsk røget paprika
1 frisk chili, hak fint
1 spsk honning
lidt engelsk sovs
salt og peber

Rist tomater, løg, hvidløg og chili i en gryde med lidt olie. Tilsæt de hakkede tomater og lad det snurre. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge i min. 15 minutter og meget gerne længere. Smag til med salt, peber, honning, engelsk sovs og måske mere chili. Sovsen må gerne være lidt stærk.

Spaghetti og parmesan

150 g spaghetti (tørvægt)
lidt olivenolie
1 spsk kapers
50 g parmesan
salt og peber

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Sigt pastaen og vend med olie og kapers. Høvl parmesan over og pynt med lidt basilikum. Pynt med halve cherrytomater og frisk basilikum.

 

Opskriften er fra Christian Bitz’ og Claus Holms kogebog “Sund appetit – Saft, kraft og masser af grønt”, der er udkommet på Politikens Forlag. Bogen koster 270 kr. og kan købes her.

No Comment

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *