Diabetes opskrifterMad

Quinoasalat med tomater og blomkål

Udgivet for første gang: 06.09.16 | Sidst redigeret: 28.06.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

En lækker og grov quinoasalat med de proteinrige frø quinoa. Retten er hurtigt lavet og kan serveres alene eller til kylling eller lign.


Salat til 4 personer

Annonce

Ingredienser

  • 175 g sort, rød eller hvid quinoa (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 4 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 3 spsk hakkede friske basilikumblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g blomkål i små buketter
  • 200 g cherrytomater i halve
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 dl friske basilikumblade

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Skyl quinoaen og kom den i det kogende vand. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle godt af.
Rør olie, hyldeblomstsaft, limesaft, basilikum, salt og peber sammen i en skål. Vend den afkølede quinoa i marinaden. Anret den marinerede quinoa, blomkål og tomater i et fad. Skær osten i halve skiver, fordel dem på salaten og pynt med basilikumblade.

Om Quinoa

Quinoa er proteinrige frø, som stammer fra Peru og Bolivia. De indeholder meget protein, vigtige aminosyrer og sunde fedtstoffer. Quinoa findes i en hvid, rød og sort udgave, og der er stadig et dejligt knasende bid i dem, når de er kogt. Til gengæld er de ikke så kraftige i smagen. Fuldkornsbulgur kan også bruges, hvis du ikke kan få quinoa.

groveloejer-1

Opskriften stammer fra bogen Grove Løjer – Tid til en sundere familie af klinisk diætist Anne Ravn
Du kan købe bogen på Saxo.com her
Besøg Anne Ravns hjemmeside her

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce