Diabetes opskrifterMad

Regnbuesalat på grønkålsbund

1 person

INGREDIENSER

2 håndfulde grønkål
1 håndfuld rucola
1/2 gul peberfrugt i strimler
1/2 avokado i tern
1-2 tomater i tern
1 spsk granatæblekerner
1 spsk græskarkerner
1 spsk cashew-creme

CASHEW-CREME
2 dl cashewnødder
2 fed hvidløg
1 spsk dijonsennep
1-2 spsk citronsaft
1 lille spsk krydderurter (fx estragon, dild eller purløg)
Salt og friskkværnet peber

DRESSING
1 spsk koldpresset olivenolie
1 spsk æblecidereddike
lidt salt

FREMGANGSMÅDE

SALAT
Skyl grønkål og rucola grundigt hver for sig. Dup dem tørre med køkkenrulle. Fjern stænglen fra grønkålen, hak bladene groft og kom dem i en stor skål. Rør dressingen sammen og hæld den over grønkålen. Stik hænderne i skålen og massér (ja, mass´rr!) nu grønkålen i 1-2 minutter. Grønkålen skifter nu farve til mørkegrøn og bliver mør og lækker. Anret derefter grønkål i en dyb tallerken, kom cashew-cremen i midten og fordel de øvrige ingredienser rundt om i en cirkel.

CASHEW-CREME
Læg cashewnødder i blød i vand i 1 time. Hæld derefter vandet fra og kom dem i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser. Blend til en fin og ensartet creme. Smag til med salt og citronsaft. Kom cremen i et glas og opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde sig i 3-4 dage.

lchf året rundt jane faerber forsideOpskriften stammer fra Jane Faerbers “LCHF året rundt”, der er udkommet på Politikens Forlag. Bogen koster 250 kr. og kan købes her.

No Comment

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *