Diabetes opskrifterMad

Hjemmelavet blåbærsyltetøj med ingefær

Udgivet for første gang: 19.09.17 | Sidst redigeret: 26.06.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater: Ca. 11 gram kulhydrater pr. 100 gram blåbærsyltetøj
Hvoraf ca. 5 gram fiber

Ja, du kan få tyk og lækker blåbærsyltetøj selv uden tilsætning af sukker. Hemmeligheden er noget så sundt og simpelt som chiafrø.

Selvom supermarkeder og specialforretninger bugner af gode sukkerfrie og sukkerreducerede syltetøjsvarianter, er der nu alligevel noget særligt over hjemmelavet syltetøj. Det kan dog ofte være svært at ramme den rette, tyktflydende konsistens uden brug af det traditionelle sukker til syltning. De sunde chiafrø er dog et glimrende alternativ, der både giver en perfekt konsistens og et ekstra boost af næringsstoffer og fibre.

Annonce

Med denne opskrift får du et fyldt glas med syltetøj, der rummer 11 gram kulhydrater og 5 gram fibre per 100 gram. Syltetøjet kan serveres som sund hverdagsdessert i et glas med naturel-yoghurt og friske blåbær

Ingredienser

  • 500 g frosne blåbær
  • 0,5 dl vand
  • 3 spiseskefulde Sukrin Gold (eller lignende sødemiddel)
  • 3 skiver friskrevet ingefærrod
  • 1 teskefuld revet citronskal
  • 1 spiseskefuld chiafrø

LÆS OGSÅ: Bananbrød med æble og sesam

Fremgangsmåde

Kog blåbærrene op med vandet. Tilsæt derpå revet ingefær, citron og sødemiddel og lad det småkoge i cirka 20 minutter. Sluk derpå for varmen, tilsæt chiafrøene og lad blandingen køle af, før du hælder den på glas. Sørg i denne sammenhæng for, at glasset er rent, så du sikrer en god kvalitet og en optimal holdbarhed. Syltetøjsglasset opbevares bedst i køleskabet.

Gode tips:
Opskriften kan fint danne basis for andre former for syltetøj med bær, så byt gerne blåbærrene ud med eksempelvis hindbær, jordbær eller ribs efter behag

Du kan også vælge at udelade ingefær og citron til fordel for en mere rendyrket variant.

Se flere af Hanna Dales opskrifter på Happyfoodstories.com

LÆS OGSÅ: Mysliboller med tørrede bær, hasselnødder og havregryn

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce