Diabetes opskrifterMad

Hjemmelavet blåbærsyltetøj med ingefær

Foto: Hanne Fjeldheim Dale

Selvom supermarkeder og specialforretninger bugner af gode sukkerfrie og sukkerreducerede syltetøjsvarianter, er der nu alligevel noget særligt over hjemmelavet syltetøj. Det kan dog ofte være svært at ramme den rette, tyktflydende konsistens uden brug af det traditionelle sukker til syltning. De sunde chiafrø er dog et glimrende alternativ, der både giver en perfekt konsistens og et ekstra boost af næringsstoffer og fibre. Med denne opskrift får du et fyldt glas med syltetøj, der rummer 11 gram kulhydrater og 5 gram fibre per 100 gram.

Ingredienser

  • 500 g frosne blåbær
  • 0,5 dl vand
  • 3 spiseskefulde Sukrin Gold (eller lignende sødemiddel)
  • 3 skiver friskrevet ingefærrod
  • 1 teskefuld revet citronskal
  • 1 spiseskefuld chiafrø

Fremgangsmåde

Kog blåbærrene op med vandet. Tilsæt derpå revet ingefær, citron og sødemiddel og lad det småkoge i cirka 20 minutter. Sluk derpå for varmen, tilsæt chiafrøene og lad blandingen køle af, før du hælder den på glas. Sørg i denne sammenhæng for, at glasset er rent, så du sikrer en god kvalitet og en optimal holdbarhed. Syltetøjsglasset opbevares bedst i køleskabet.

Gode tips

  • Opskriften kan fint danne basis for andre former for syltetøj med bær, så byt gerne blåbærrene ud med eksempelvis hindbær, jordbær eller ribs efter behag
  • Du kan også vælge at udelade ingefær og citron til fordel for en mere rendyrket variant
  • Syltetøjet kan serveres som sund hverdagsdessert i et glas med naturel-yoghurt og friske blåbær

No Comment

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *