Mysliboller med tørrede bær, hasselnødder og havregryn
Udgivet for første gang: 05.11.15 | Sidst redigeret: 26.06.21Energi pr. 100 g: 902 kJ, Protein 11%, kulhydrat 69%, fedt 20%
Skønne søde saftige mysliboller, som passer perfekt til hygge. Bag dem spis dem og nyd dem.
Opskriften på mysliboller stammer fra “Appetit på livet – brdr. Kochs bedste diabetesopskrifter” af Birgit Schelde og Jesper og Michael Koch. Birgit Schelde er diætist, mens brødrene er kokke og har begge diabetes. Bogen er fyldt med opskrifter på lækker og diabetesvenlig mad. Den koster 275 kroner og kan købes her.
LÆS OGSÅ: Bananbrød med æble og sesam
Ingredienser til mysliboller
- 1 banan
- 1 dl tørrede dadler
- 1 dl tørrede tranebør
- 1 dl tørrede blåbær
- 1 dl hasselnøddeflager
- 1 dl havregryn
- 450 g hvedemel
- 6 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 g sukker
- 6 æg
- 4 dl æblejuice
- 2 spsk olie
LÆS OGSÅ: Suppe af knoldselleri med ristede kikærter og grønkålschips
Fremgangsmåde:
Mos bananen og skær dadlerne i små tern. Kom alle ingredienserne i en røreskål og kør dejen glat på en røremaskine eller med en mikser.
Kom dejen i muffinforme og bag dem ved 185 grader i ca. 20 minutter.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.