Kammuslinger med grillede sugarsnaps, gule tomater og brombær
Udgivet for første gang: 23.10.15Energi pr. person: 985 kJ, protein 16%, kulhydrat 23%, fedt 61%
Det skal du bruge:
16 kammuslinger
olie til stegning
salt
cayennepeber
Vinaigrette
1/2 dl nøddeolie
2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
salt
1 knsp cayennepeber
100 g sugarsnaps
olie til grillning
2 store gule tomater
2 skalotteløg
1 pk sukkerspirer
1 bk karse
12 brombær
havsalt
friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Rens kammuslingerne og fjern musklen i hver. Steg dem på en rygende hed pande i
olie i ca. 2 minutter. Krydr med salt og peber. Afkøl dem og kom stegejuicen i en skål.
Kom nøddeolie, citronsaft og revet hvidløg i skålen til stegejuicen og smag til med salt
og cayenne.
Skyl sugarsnaps og grill dem på en grillpande. Tilsæt vinaigretten.
Skyl tomaterne og skær dem i tynde skiver. Pil skalotteløgene og skær dem i fine tern.
Skyl sukkerspirer, karse og brombær og anret det hele på et fad. Fordel kammuslinger
og sugarsnaps på fadet og drys med havsalt og friskkværnet peber.
Opskriften stammer fra “Appetit på livet – brdr. Kochs bedste diabetesopskrifter” af Birgit Schelde og Jesper og Michael Koch. Birgit Schelde er diætist, mens brødrene er kokke og har begge diabetes. Bogen er fyldt med opskrifter på lækker og diabetesvenlig mad. Den koster 275 kroner og kan købes her.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.