Appelsinmarmelade med mandler, vanilje og rød chili
Udgivet for første gang: 11.12.15 | Sidst redigeret: 08.12.15INGREDIENSER
1 kg økologiske (ubehandlede) appelsiner
400 g lyst rørsukker
2 vaniljestænger
2 store røde chilier, ikke alt for stærke
100 g hele smuttede mandler
Atamon eller spiritus
FREMGANGSMÅDE
Riv skallen af appelsinerne, helst med et citrusjern, men et rivejern kan også gå. Skræl appelsinerne og del dem i både. Skær hver båd i tre stykker. Kom appelsinstykkerne, skallen og sukkeret i en gryde.
Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Tilsæt både korn og stænger og lad appelsinerne koge, til væden bliver tyk og sirupsagtig. Rens chilifrugterne for kerner og frøstol, hak chilikødet fint og tilsæt det til marmeladen. Lad det koge med i 4-5 minutter og fjern derefter marmeladen fra varmen. Rør de hele, smuttede mandler i marmeladen.
Skold sylteglassene og skyl dem i Atamon eller spiritus. Kom marmeladen i glassene, luk dem til med det samme og stil dem mørkt og køligt. Marmeladen kan spises med det samme. Når der er taget hul på glasset, skal det opbevares i køleskabet.
Opskriften stammer fra Anne Hjernøes e-bog “24 opskrifter til jul” fra Politikens Forlag. E-bogen koster 15 kr. og kan købes her.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.