Æggewrap med spidskålsfyld og laks
Udgivet for første gang: 04.07.16 | Sidst redigeret: 17.08.16Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Alle skal spise sundt uanset om man har diabetes eller ej. Der er dog alligevel visse fordele ved at gå særligt op i kosten når man har diabetes. Sund mad og motion kan nemlig ifølge diabetesforeningen.dk reducere blodtryk, blodsukker- og kolesterolniveauet i kroppen.
Her får du inspiration til et hurtigt, lækkert og nærringsrigt måltid.
Det skal du bruge til 1 person:
- 2 æg
- 1 bæger æggehvider
- 2 spsk mælk
- Salt
- 2 spsk olivenolie eller flydende oliemargarine
Fyld:
- 100 g spidskål
- 150 g gulerod
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 spsk pesto af oliven- eller rapsolie
- 1-2 spsk sojasauce (kan udelades)
- 50 g røget laks
- Evt.: tørristede nigellafrø og lucernespirer til pynt
Sådan gør du:
- Pisk æg og hvider sammen med mælk og lidt salt.
- Varm fedtstoffet op på en pande.
- Steg æggewrappen ved svag varme.
- Snit kålen fint, og skær gulerod i tynde skiver.
- Hak bredbladet persille, steg det hele i pestoen på en pande, og tilsæt sojasauce.
- Server wrappen med fyldet, og pynt med laks og evt. nigellafrø og bønnespirer.
Det får du:
- Protein: fra æggehvide og laks
- Fiber: fra spidskål og gulerod
- MUFA: fra æggeblomme, pesto, olie og laks
- Omega-3: fra laks
Opskriften er fra: www.FrkSkrump.dk
Frk. Skrump. Aurehøjvej 12. 2900 Hellerup.
Tlf: 39 65 11 65. info@frkskrump.dk
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.