Diabetes opskrifterMad

Lækre snickerskugler til eftermiddagskaffen

Udgivet for første gang: 14.09.17
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

Forfatter:  Hanne Storhaug Jensen

Det er så nemt at lave lækkerier, som både smager godt og er sunde. Ud over at give energi, bidrager disse kugler med vigtige vitaminer og mineraler – et godt alternativ til almindelig chokolade.

Annonce

Kulhydrater og blodsukker

Dadler indeholder mange kulhydrater, og det er dybest set mængden af kulhydrater i et måltid, der bestemmer, hvor meget blodsukkeret vil stige. Disse kugler vil derfor kunne påvirke blodsukkeret meget, i hvert fald hvis du spiser mange. Ud over kulhydrater bidrager naturlige søde fødevarer også med vigtige mikronæringsstoffer (vitaminer, mineraler sporstoffer). Det er fordelen ved at lave slik, der er sødet med tørret frugt i stedet for almindeligt sukker. Normalt sukker indeholder nemlig kun energi, ingen vitaminer og mineraler.

Ingredienser

100 g salte jordnødder

200 g dadler (evt. lægger i blød i et par timer, hvis du ikke har en god blender)

½ ts vaniljepulver

1 stor ss kokosolie

Sådan gør du

  1. Kom jordnødder og mel i blenderen og blend

B1

2. Kom resten af ingredienserne i og kør indtil det er blevet en fin blanding.

B2

3. Lav passende kugler ud af dejen og sæt dem i køleskabet. De kan holde sig et par uger.

Nyd et par snickerskugler om dagen, hvis du kan holde dig fra at spise dem alle på en gang.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce