Mad

Sesamlaks med kikærter og grøntsager

Udgivet for første gang: 16.09.20 | Sidst redigeret: 07.10.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater per portion: 30 gram
Heraf fibre: 14 gram

Sesamlaks med grøntsager er et sundt og nærende måltid, fuld af alt det, der gør din krop glad.

Sesamlaks egner sig lige så godt kold som varm, og er også perfekt til madpakken. Perfekt, hvis du har rester af ovnbagte grøntsager eller fisk fra dagen før.

Annonce

Du kan nemt bytte squash og ærter ud med andre grøntsager efter eget valg.

PRØV OGSÅ: Himmelsk god avocadokage

Ingredienser

1 portion

1 stk. laksefilet
1 tsk sesamfrø
¼ tsk peber
½ squash
1 tsk olivenolie
½ dåse kikærter
½ tsk paprika
En stor håndfuld blandet salat eller spinat
50 gram lrter
1 spsk granatæblekerner
1 spsk syltet ingefær
1 gulerod i stave

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet blåbærsyltetøj med ingefær

Fremgangsmåde

1. Skær squash i store stykker og læg laks og squash stykkerne på en bageplade med bagepapir. Drys sesamfrø og peber på laksen og lidt olivenolie på squashen. Bages i ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.

2. Skyl kikærterne godt og steg dem sammen med paprika i lidt olie på en varm pande.

3. Læg salat/spinat i et fad og fordel de stegte kikærter, ovnbagte squash, ærter og laks ovenpå.

4. Top med granatæbler og syltet ingefær og server retten med gulerodsstave.

PRØV OGSÅ: Lækre snickerskugler til eftermiddagskaffen

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev