Creamy linsepasta med feta og grøntsager
Udgivet for første gang: 16.09.20 | Sidst redigeret: 07.10.21Kulhydrater per portion: 55 gram
Heraf fibre: 10 gram
Creamy linsepasta er et perfekt valg, når du får lyst til pasta. Pasta lavet af linser har nemlig lidt flere fibre og proteiner end almindelig pasta.
Nogle gange er en pastaret med lækker creamy sovs det eneste, man har lyst til. Men en cremet pastasauce betyder ikke at maden bliver fed. Denne ret er lavet med pasta baseret på linser, som har et meget højere protein- og fiberindhold end almindelig pasta, og er derfor et perfekt valg i hverdagen.
Med sovs af kvark og en masse ovnbagte grøntsager er dette både rigtig nærende og godt for kroppen.
PRØV OGSÅ: Himmelsk god avocadokage
Ingredienser
2 portioner
1 stor rød peberfrugt
1 squash
1 stort løg
1 spsk olivenolie
Salt og peber efter behov
100 gram mager kvark
Skræl og saft fra ½ citron
1 håndfuld basilikum
¼ tsk peber
1 dl kogevand fra pastaen
160 gram pastaskruer lavet på linser
2 store håndfulde frisk, finthakket spinat
100 gram fetaost
PRØV OGSÅ: Lækre snickerskugler til eftermiddagskaffen
Fremgangsmåde
1. Skær squash, peberfrugt og løg i skiver, vend dem i lidt olivenolie, salt og peber, og bag dem ca. 20 minutter i ovn ved 220 grader, indtil grøntsagerne er gyldne.
2. Til sovsen blandes kvark, revet citronskræl, citronsaft, finthakket basilikum og peber.
3. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Gem mindst 1 dl af kogevandet i gryden, når pastaen er færdig, og tilsæt finthakket spinat samt sovsen til gryden med pasta og kogevandet. Varm op til spinaten falder sammen, smag til med salt og peber.
4. Server creamy linsepasta i to skåle med de ovnbagte grøntsager og top med smuldret fetaost
PRØV OGSÅ: Snig flere grøntsager ind i hverdagen
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.