Mad

Suppe af knoldselleri med ristede kikærter og grønkålschips

Udgivet for første gang: 16.06.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Suppe med den rette topping er god middagsmad. Denne suppe er rustik og med en god tilfredsstillende smag. Den er fremstillet af kartofler og knoldselleri, der først er bagt i ovnen. Kikærter som topping bidrager med både protein og fibre, og sammen med grønkålen giver det en portion fyldt af god næring.

Kulhydrater per portion: 60 gram, Fibre: 20 gram

Hvis du følger opskriften, som den er her, er suppen helt plantebaseret. Det smager godt med lidt revet parmesan eller lidt creme fraiche ovenpå, hvis du har lyst til det.

Annonce

Her er, hvad du skal bruge:

2 portioner:
4 mellemstore kartofler
ca. 300 g knoldselleri
2 fed hvidløg
1 dåse kikærter
1 tsk paprika
To store håndfulde grønkål
1 spsk olivenolie
salt og peber
1 gult løg
2 stilke bladselleri
6-8 dl grønsagsbouillon

LÆS OGSÅ: Quinoasalat med tomater og blomkål

Sådan gør du:

  1. Vask kartoflerne, og behold skrællen på. Del kartoflerne og knoldsellerien (uden skræl) i tern på ca. 1×1 cm. Læg grønsagerne på en bageplade, og fordel kikærter drysset med paprika ved siden af, og grønkålen for sig. Læg to fed hvidløg (med skallen på) på bagepladen med grønsagerne, før de sættes i ovnen. Hæld olie, salt og peber over og bag i ovnen på 220 grader.
  2. Pas på med grønkålschipsene, da de skal have kortere tid end resten. Lidt afhængig af ovnen er de færdige og sprøde efter 5-7 minutter. Tag grønkålen ud, og lad resten stå, til kartofler og knoldselleri er bløde, ca. 10 minutter mere.
  3. Del løg og bladselleri i små bidder, og kog det op i en gryde med grønsagsbouillon.
  4. Læg de ovnbagte kartofler, selleri og hvidløg (fjern skallen) i gryden, og giv det et hurtigt opkog.
  5. Kør suppen igennem med en stavblender og juster med mere vand efter ønsket konsistens (jeg kan godt lide den tyk).
  6. Top suppen med ristede kikærter og grønkålschips.

LÆS OGSÅ: Hoisin-stegt ørred med ris kogt i kokosmælk

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce