Vietnamesiske sommerruller med tigerrejer og jordnøddedip
Udgivet for første gang: 14.09.21 | Sidst redigeret: 15.09.21Kulhydrater pr. sommerrulle (opskåret i 4 stykker): 14 gram
Fibre pr. sommerrulle: 1,5 gram
Kulhydrater pr. spiseskefuld jordnøddedip: 6 gram
Fibre pr. spiseskefuld jordnøddedip: 0,5 gram
Sommerruller eller friske forårsruller er en let og frisk ret, som kan nydes enten som forret eller let hovedret. Rullerne består af sprøde grøntsager, tigerrejer og en spændende kombination af urter, så man opnår en autentisk smag!
Her er, hvad du skal bruge:
Til fire portioner
Sommerruller
10 firkantede stykker rispapir (jeg brugte en størrelse på 22 x 22 cm)
300 gram kogte tigerrejer
150 gram vermicelli-risnudler (tynde risnudler)
1 hjertesalat
½ agurk
2 gulerødder
2 forårsløg
mynte
thailandsk basilikum
koriander
PRØV OGSÅ: Opskrift på Thai-inspireret kyllingesuppe
Jordnøddedip
2 spsk. jordnøddesmør
1 dl vand
1 spsk. sojasovs
3 spsk. hoisinsauce
1 spsk. mangochutney
1 fed hvidløg, finthakket
Sådan gør du:
1. Vask grøntsagerne, og skær dem i strimler. Kog risnudlerne som anvist på pakken, og skyl dem i koldt vand.
2. Bland ingredienserne til dippen, og stil den køligt, mens sommerrullerne tilberedes.
3. Sørg for at have en stor skål eller dyb tallerken med lunkent/varmt vand klar.
4. Dyp et ark rispapir i vandet, og læg det på et skærebræt. Læg risnudler, en række med tigerrejer, grøntsager og lidt af hver slags urt langs en af siderne på rispapiret. Rul rullen stramt, og sørg for, at kanten klæber godt. Skær forsigtigt rullen i fire stykker, og placer dem oprejst på et fad.
5. Servér de friske forårsruller med dip i små skåle, så man selv kan dyppe dem.
PRØV OGSÅ: Røræg med svampe og tomat
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.