Mango- og banansorbet — superenkel opskrift
Udgivet for første gang: 28.08.22Kulhydrater pr. portion: 45 gram
Heraf fibre: 6 gram
Sorbet er en kølig fornøjelse på varme sommerdage, og denne opskrift er både hurtig og enkel.
Is er naturligvis en del af sommeren, men indimellem kan det være fint med en lidt smartere variant uden tilsat sukker som almindelig is eller sorbet (kun sukker, der findes naturligt i frugten). Denne “sorbet” er vel strengt taget ligesom en tyk smoothie, men tilfredsstiller behovet, når man har lyst til noget sødt. Derudover indeholder den en masse godt!
BEMÆRK! Mango og banan er frugter med meget frugtsukker, så dette er i øvrigt ikke en low-carb sorbet, men en “is”, som er fuld af fibre og gode næringsstoffer.
TIP: Som topping på “isen” smager det rigtig godt med lidt jordnøddesmør, kiwi og/eller bær efter ønske!
PRØV OGSÅ: Grøn salat med ærter og broccoli
Ingredienser
1 portion
100 g frossen mango
6 frosne jordbær
½ frossen banan
1 cm frisk ingefær
100 g usødet kokosyoghurt (eller anden yoghurt efter ønske)
1 dl plantemælk (mandel eller havre)
PRØV OGSÅ: Verdens nemmeste chokoladekage
Fremgangsmåde
1. Tag den frosne frugt ud af fryseren, og læg alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor. Kør, indtil isen er tyk og cremet.
2. Spis! Eftersom frugten allerede er frossen, behøver du ikke at lægge sorbeten i fryseren, men kan nyde den med det samme.
PRØV OGSÅ: Hindbærdessert uden tilsat sukker
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.