Grøn lasagne
Udgivet for første gang: 15.11.24Kulhydrater pr. 100 g: 37 g
Kulhydrater pr. person: ca. 35 g (beregnet til 6 personer)
Heraf fiber: 10 g
Lasagne er den perfekte middag, og denne variant er vegetarisk og rig på fuldkorn og fibre.
Når du hører ordet “lasagne”, tænker du sikkert, at den er fuld af en masse pasta. Men denne lasagneopskrift indeholder færre kulhydrater end klassisk lasagne.
Her får du en masse gode næringsstoffer fra bl.a. linser, hytteost og grøntsager. Derudover smager den endnu bedre!
PRØV OGSÅ: Ovnbagt ratatouille
Ingredienser
1 stort fad/6 portioner
6 lasagneplader, gerne fuldkorn
2 søde kartofler
en pose frossen spinat (500 g)
400 g ærter
et stort løg
2 fed hvidløg
½ chili
1 tsk. karry
olivenolie
salt og peber
vand
500 g hytteost
en karton brune linser (170 g)
1 mozzarella (frisk)
parmesan
PRØV OGSÅ: Rodsuppe med karry-kikærter
Fremgangsmåde
1. Skær kartoflene i tynde skiver, og læg skiverne på en bageplade. Hæld lidt olivenolie på, drys med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 10 min.
2. Lav den grønne sauce ved at stege løg, hvidløg og chili med olie og krydderier i en stegepande. Tilsæt frossen spinat og ærter, og varm det op, indtil alt er optøet. Hæld blandingen over i en skål, og blend det til en jævn konsistens med en stavblender. Spæd med lidt vand, indtil saucen er tilpas flydende. Det skal være en ret tyk spinatcreme.
3. Fordel ingredienserne lagvis i et ildfast fad. Begynd med et lag lasagneplader, derefter et lag grøn sauce og derefter et lag med søde kartofler, hytteost og linser. Læg derefter et nyt lag lasagneplader, spinat, linser og hytteost på og til sidst skiver af sød kartoffel og mozzarella. Drys godt med revet parmesan ovenpå.
4. Bages i ovnen med varm luft ved 200 grader i ca. 30 minutter, indtil lasagnepladerne er færdige.
PRØV OGSÅ: Torsk i fad med rodfrugter
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.