Mad

Pasta med fetaost, tomat og kylling

Udgivet for første gang: 29.01.23
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater pr. portion: 56 gram
Fibre pr. portion: 8 gram

Dette er et af internettets store middagshits – pasta med bagt feta – men på en lidt anden måde.

Her er retten lavet med fuldkornspasta for at få rigeligt med kostfibre – og masser af tomater for at få en solid dosis antioxidanter. Superlækkert!

Annonce

PRØV OGSÅ: Spaghetti bolognese med et tvist

Til 4 portioner skal du bruge:

½ kg cherrytomater (eller almindelige tomater skåret i både)
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 blok fetaost (200 g)
½ dl god olivenolie
300 g fuldkornspasta
2 kyllingefileter (400 g)
Peber
En knivspids chiliflager
1 tsk. tørret oregano
Garniture: revet parmesan og rucolasalat og/eller basilikum

Pasta med fetaost
Foto: Andrea Jensen Moth

Sådan gør du:

  1. Indstil ovnen til 225 grader over- og undervarme.
  2. Del cherrytomaterne i to, skær rødløget i skiver, og knus hvidløgsfeddene med knivbladet.
  3. Kom grøntsagerne i et ildfast fad, og lav lidt plads i midten til fetaosten.
  4. Hæld olivenolien over tomaterne og osten, og drys oregano og chiliflager over. Kværn gerne lidt peber over til slut, inden fadet sættes i ovnen og bager i en halv time.
  5. Mens pastasaucen laves i ovnen, skal du skære kyllingefileterne i strimler og stege dem i gryden med lidt salt og peber samt koge pastaen.
  6. Når fadet er taget ud af ovnen, bruges en gaffel til at mose fetaosten og tomaterne/løgene til så fin eller grov en sauce, som du ønsker.
  7. Tilsæt den færdigkogte pasta og de stegte kyllingestrimler, og bland det godt med saucen. Server pastaretten med et drys revet parmesan og lidt rucola eller basilikum.

PRØV OGSÅ: Torskecurry i fad

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev