Blåbærsyltetøj med chiafrø, vanilje og kardemomme
Udgivet for første gang: 09.08.23Kulhydrater pr. glas: 19 gram
Dette er en opskrift på blåbærsyltetøj helt uden sødemiddel, som er velsmagende og fuld af næring og gavnligt for blodsukkeret.
Dette hjemmelavede blåbærsyltetøj er velegnet oven på brød, som topping på havregrød eller med yoghurt naturel. Du er velkommen til at erstatte blåbær med andre bær efter ønske.
Kan sagtens holde sig i ca. 14 dage i køleskabet.
PRØV OGSÅ: Citron- og birkeskage uden tilsat sukker
Ingredienser
250 g frosne blåbær (jeg brugte økologiske)
1 ½ spsk. chiafrø
1 tsk. kardemomme
1/4 tsk. ren vanilje/vaniljekorn
1 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde
Kog bærrene i en lille gryde. Tilsæt krydderier og chiafrø, og kog yderligere i 2-3 minutter ved svag varme.
Hæld blåbærsyltetøjet i et rent glas med tætsiddende låg. Afkøles og opbevares derefter i køleskabet.
PRØV OGSÅ: Opskrift på spinatvafler – uden sukker og hvedemel
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.