Diabetes opskrifterMad

Fennikelsalat med appelsin

Udgivet for første gang: 31.08.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: ca. 35 g

Fennikelsalat med appelsin kan serveres som en frisk frokost eller som velsmagende tilbehør til aftensmaden.

Denne farverige salat er fuld af gode ting, der både mætter og smager godt. Den kan spises som et selvstændigt frokostmåltid eller serveres som tilbehør til et større måltid. Ja, måske er denne salat perfekt til grillmad?

Annonce

PS! Opskriften indeholder dadler, som du kan udelade, hvis du ønsker færre kulhydrater.

PRØV OGSÅ: Kartoffelsalat med fetaost

Ingredienser

4 portioner

ca. 70 g bladsalat eller rucola
230 g grønne linser (en pakke)
200 g edamamebønner
1 fennikel
saften af ½ citron
2 appelsiner
5 dadler
2 spsk. græskarkerner
friske krydderurter efter ønske

PRØV OGSÅ: Tærte med ovnbagte grøntsager og feta

Fremgangsmåde

1. Skyl linserne godt, og bland linser, bladsalat og edamamebønner på et stort fad eller i en salatskål.

2. Skær fennikel i tynde skiver på et mandolinjern eller med en kniv. Kom skiverne i en skål, og ælt citronsaften ind med hænderne, indtil fennikelskiverne falder lidt sammen. Bland derefter fenniklen med resten af salaten.

3. Skræl appelsinen, og skær den i tynde skiver. Læg skiverne oven på salaten.

4. Rist græskarkernerne på en tør pande, indtil de popper. Skær dadlerne i små stykker.

5. Top salaten med finthakkede dadler og ristede græskarkerner.

PRØV OGSÅ: Frisk asiatisk gulerodssalat med sesamfrø og æg

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce