Bagt torsk i fad med tomat og spinat
Udgivet for første gang: 09.09.23Kulhydrater (pr. portion): 12 gram
Fiber: 5 gram
Denne fiskeret er dejlig og nærende hverdagsmad, som kan serveres med præcis det tilbehør, du ønsker.
De fleste af os spiser mindre hvid fisk end anbefalet og synes måske, at det er svært at tilberede hvid fisk på en enkel måde. Ved at bage fisken med grøntsager i ovnen sparer du tid og får en velsmagende og hurtig middag. Brug gerne andre grøntsager efter ønske, men tomat passer særligt godt til torsk.
TIP: Denne fiskeret kan serveres med quinoa, pasta, ris, groft brød eller andet tilbehør efter ønske. Jeg serverer den med en blanding af quinoa og bønner for at få et protein- og fiberrigt måltid.
LÆS OGSÅ: Tærte med ovnbagte grøntsager og feta
Ingredienser
1 portion
en torskefilet på 150-200 g
150 g cherrytomater
1 løg
en god håndfuld frisk spinat
1 tsk. smør
1 tsk. olivenolie
salt og peber
LÆS OGSÅ: Laksecurry i fad med kål og sød kartoffel
Fremgangsmåde
Kom torsken i et ildfast fad sammen med tomat og løg i skiver. Kom smørret oven på fisken, hæld lidt olie over, krydr og bag retten i ovnen ved ca. 200 grader i 15-20 minutter.
Vend den friske spinat i den varme tomatblanding, og server straks retten med det ønskede tilbehør.
LÆS OGSÅ: Torskefad med fennikel, sommerkål og kapers
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.