Cremet og krydret rejegryde
Udgivet for første gang: 19.10.23Kulhydrater pr. person (uden ris): 10 gram
Fiber pr. person (uden ris): 2,5 gram
Har du fået mange rejemadder denne sommer og trænger nu til noget andet? Så vil jeg anbefale at lave denne velsmagende rejegryde.
Cremet og krydret rejegryde er en spændende og mættende ret, som jeg gætter på vil imponere enhver middagsgæst. Serveres med tilbehør efter eget valg, såsom ris, quinoa, byggryn eller andet.
PS! Det anbefales ikke at bruge rejer i lage til denne ret, da det er bedst at bruge rejer, man selv piller.
PRØV OGSÅ: Hoisinmarinerede tigerrejer med bagte grøntsager
Ingredienser
Opskrift til 4 portioner
2 fed hvidløg
1 stort rødløg
1 spsk. olie
1/2 tsk. karry
1 tsk. chiliflager (her skal du smage til efter egne præferencer)
1 tsk. paprikapulver
1 spsk. sojasovs
100 gram tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
2 dl cremefraiche eller fløde
600 gram pillede rejer (det anbefales ikke at bruge rejer i lage)
Salt og peber
PRØV OGSÅ: Ovnbagt omelet med hytteost og asparges
Fremgangsmåde
- Pil rejerne, og stil dem til side.
- Kog ris, quinoa, byggryn eller andet tilbehør efter ønske.
- Svits hakket hvidløg, rødløg, chili, karry og paprikapulver i lidt olie, indtil løget er blødt.
- Tilsæt tomatpuré, og steg lidt mere (dette fjerner tomatpuréens bitterhed).
- Tilsæt hakkede tomater, sojasovs og cremefraiche – bring saucen i kog, og lad simre i 5-10 minutter.
- Kom rejerne i gryden et par minutter inden servering, så de bliver varme. Smag til med salt og peber.
- Server rejegryden med det ønskede tilbehør – gerne en frisk salat.
Kilde til ernæringsberegning: matvaretabellen.no.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.