Bønnerisotto med squash og kantareller
Udgivet for første gang: 17.11.23Kulhydrater pr. portion: 26 gram
Denne ret er lavet helt uden ris og er en mellemting mellem en bønneragout og en risotto. Lidt mere blodsukkervenlig og velsmagende.
Denne lune ret smager lækkert af efterår og er et nærende og blodsukkervenligt alternativ til den traditionelle risotto. Her er risene erstattet med hvide bønner, og det bliver en mellemting mellem en bønneragout og en risotto. Velsmagende og fuld af fibre og planteprotein.
TIP: Kan serveres med en frisk salat.
PRØV OGSÅ: Cremet og krydret rejegryde
Ingredienser
2 portioner
1 løg
1 stor squash
250 g kantareller
230 g hvide store bønner (drænet)
100 g cremefraiche
2 spsk. revet parmesan
2 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
salt + peber
persille til pynt (kan udelades)
PRØV OGSÅ: Tærte med søde kartofler og mozzarella
Fremgangsmåde
- Start med at stege kantarellerne på en tør pande, indtil de er gyldne. Tilsæt smør og lidt peber. Hæld svampene over i en skål.
- Del squashen i to. Riv den ene halvdel på et rivejern, og skær den anden halvdel i tynde skiver. Klem vandet ud af den revne squash.
- Hak løget fint, og steg det gyldent i lidt olie sammen med den halve squash i skiver.
- Skyl bønnerne grundigt, og kom revet squash på panden sammen med bønnerne. Steges i et par minutter, inden cremefraiche og parmesan vendes i.
- Smages til med salt og peber og eventuelt lidt mere parmesan.
- Pynt panden med ristede kantareller og gerne lidt finthakket frisk persille.
PRØV OGSÅ: Laksecurry i fad med kål og sød kartoffel
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.