Diabetes opskrifterMad

Grydebrød med frø, kerner og havre

Udgivet for første gang: 26.11.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. hele brød: ca. 420 gram

Synes du, at det er for besværligt at bage brød? Så er grydebrød måske noget for dig – dette hjemmebagte brød kræver nemlig kun lidt arbejde og en smule tålmodighed.

Grydebrød kræver kun lidt arbejde, men skal hæve længe. Du kan variere indholdet, alt efter hvilken slags mel og frø og kerner, du bedst kan lide. Her har jeg brugt havre og spelt, men du kan sagtens bruge andre kombinationer, hvis du foretrækker det.

Annonce

PRØV OGSÅ: Saftige, sukkerfri kanelsnegle

Ingredienser

100 g havregryn
50 g hørfrø
50 g solsikkekerner
200 g fuldkornsspeltmel
300 g fintmalet speltmel
10 g tørgær
2 tsk. salt
5-6 dl vand

PRØV OGSÅ: Opskrift på spinatvafler – uden sukker og hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Bland alle tørre ingredienser i en skål.
  2. Rør koldt vand i, indtil du har en forholdsvis løs dej.
  3. Dæk skålen med plastfilm, og lad den stå på køkkenbordet natten over (8-12 timer).
  4. Kom lidt mel i dejen, og hæld den ud af skålen – gerne på et stykke bagepapir på køkkenbordet. Fold dejen et par gange, og tilsæt mel efter behov, indtil du har en fast dej. Vip skålen over dejen, og lad den efterhæve på køkkenbordet i 2 timer.
  5. Sæt en støbejernsgryde med låg i ovnen ved 250 grader, når der er gået 1,5 time. Kom brødet i gryden med folderne nedad efter 2 timer. Kom gerne lidt mel i bunden, så brødet ikke brænder fast.
  6. Bag brødet i gryden med låg på i 30 minutter. Fjern derefter låget, skru ned for temperaturen til 220 grader, og bag brødet i yderligere 15 minutter.
  7. Vip brødet ud af gryden, og lad det afkøle på en rist.

PRØV OGSÅ: Grove scones med græskarkerner og tranebær

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev