Diabetes opskrifterMad

Fetacreme med bagte tomater

Udgivet for første gang: 01.12.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. pers. ca. 6 gram

Fetacreme med bagte tomater er lækkert som tilbehør til både grøntsager, kød og fisk og er fantastisk som en del af en middag med mange små retter.

Har du lyst til noget spændende tilbehør til grillmaden denne sommer? En ekstra ret til tapasbordet? Eller ved du ikke, hvilken ret du skal tage med til den sommerfest, du er inviteret til? Her kan fetacreme med bagte tomater være et godt valg. Denne lille ret kan også sagtens serveres alene med frisk brød.

Annonce

PRØV OGSÅ: Bønnerisotto med squash og kantareller

Ingredienser

Tilbehør til 4 portioner

300 g cherrytomater
revet skal af ½ citron
1 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
salt og peber
frisk timian eller oregano (kan udelades)

200 g tyrkisk/græsk yoghurt naturel (tyk)
200 g fetaost
fintrevet skal af ¼ citron
peber

PRØV OGSÅ: Caponata – en italiensk klassiker

Fremgangsmåde

1. Placer cherrytomaterne på en bageplade sammen med revet citronskal. Brug gerne en kartoffelskræller til citronen. Kom olie, honning og krydderier på, og vend tomaterne godt i det. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter.

2. Smuldr fetaosten i en skål, og vend yoghurt, citronskal og peber i.

3. Spred blandingen af yoghurt og feta ud på et fad, og kom de lune cherrytomater på.

4. Server med det samme.  

PRØV OGSÅ: Grillet hjertesalat med urtedressing og parmesan

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce