Granola med mandelsmør og banan
Udgivet for første gang: 11.12.23Kulhydrater pr. 100 g: 27 g
Heraf fibre: 10 g
Granola med mandelsmør og banan er perfekt på yoghurt naturel som et enkelt morgenmåltid eller mellemmåltid. Denne er faktisk så god, at den fungerer som en snack i sig selv!
Selvfølgelig kan du købe granola i butikkerne, men hvis du laver det selv, smager det endnu bedre. Og derudover ved du lige præcis, hvad det indeholder.
Vær opmærksom på, at selvom denne opskrift ikke indeholder almindeligt sukker, indeholder den to spiseskefulde honning og en halv banan, hvilket vil påvirke dit blodsukker.
PRØV OGSÅ: Morgenmadssmoothie med blåbær og nøddesmør
Ingredienser
1 bageplade
5 dl store/grove havregryn
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
½ dl sesamfrø
½ dl chiafrø
2 dl valnødder, hakkede
1 spsk. kanel
2 tsk. kardemomme
½ moden banan
2 spsk. honning
3 spsk. mandelsmør
PRØV OGSÅ: Tærte med søde kartofler og mozzarella
Fremgangsmåde
- Bland alle tørre ingredienser i en skål.
- Mos bananen med en gaffel, og vend mandelsmør og honning i.
- Bland den våde bananblanding med de tørre ingredienser, og hæld hele massen over på en bageplade.
- Bages i ovnen ved 180 grader (gerne varmluft) i ca. 25-35 minutter. Rør forsigtigt i granolaen cirka hvert 7. minut, så den ikke brænder på. Lad den køle af.
- Opbevares i et tætsluttende glas.
PRØV OGSÅ: Grydebrød med frø, kerner og havre
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.