Diabetes opskrifterMad

Granola med mandelsmør og banan

Udgivet for første gang: 11.12.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. 100 g: 27 g
Heraf fibre: 10 g

Granola med mandelsmør og banan er perfekt på yoghurt naturel som et enkelt morgenmåltid eller mellemmåltid. Denne er faktisk så god, at den fungerer som en snack i sig selv!

Selvfølgelig kan du købe granola i butikkerne, men hvis du laver det selv, smager det endnu bedre. Og derudover ved du lige præcis, hvad det indeholder.

Annonce

Vær opmærksom på, at selvom denne opskrift ikke indeholder almindeligt sukker, indeholder den to spiseskefulde honning og en halv banan, hvilket vil påvirke dit blodsukker.

PRØV OGSÅ: Morgenmadssmoothie med blåbær og nøddesmør

Ingredienser

1 bageplade

5 dl store/grove havregryn
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
½ dl sesamfrø
½ dl chiafrø
2 dl valnødder, hakkede
1 spsk. kanel
2 tsk. kardemomme

½ moden banan
2 spsk. honning
3 spsk. mandelsmør

PRØV OGSÅ: Tærte med søde kartofler og mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Bland alle tørre ingredienser i en skål.
  2. Mos bananen med en gaffel, og vend mandelsmør og honning i.
  3. Bland den våde bananblanding med de tørre ingredienser, og hæld hele massen over på en bageplade.
  4. Bages i ovnen ved 180 grader (gerne varmluft) i ca. 25-35 minutter. Rør forsigtigt i granolaen cirka hvert 7. minut, så den ikke brænder på. Lad den køle af.
  5. Opbevares i et tætsluttende glas.

PRØV OGSÅ: Grydebrød med frø, kerner og havre

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev