Squashlasagne med ricotta og feta
Udgivet for første gang: 26.01.24Kulhydrater pr. portion: 32 gram (4 portioner pr. lasagne)
Denne friske squashlasagne er lettere end en klassisk lasagne og smager rigtig godt.
Hvis retten skal indeholde færre kulhydrater, kan du droppe lasagnepladerne og kun bruge squash.Du kan også erstatte ricottaen med hytteost, hvis du ønsker det.
Server squashlasagnen med en stor grøn salat.
PRØV OGSÅ: Grydebrød med frø, kerner og havre
Ingredienser
En form på ca. 20 x 28 cm (4 porsjoner)
2 store squash
1 løg
1 spsk. olivenolie
250 g ricotta
150 g feta
50 g revet parmesan
2 dl madfløde
revet skal af ½ citron
150 g frisk spinat
salt og pepper
6-8 pastaplader (eller nok til to lag i den form, du bruger)
PRØV OGSÅ: Bønnerisotto med squash og kantareller
Fremgangsmåde
1. Skær squashen i ca. 0,5 cm tykke strimler på langs. Kom alle strimlerne i en stor form eller skål, og drys med salt. Vend strimlerne lidt rundt, så det hele er dækket. Lad stå i 10 minutter, så squashen afgiver lidt væske.
2. Hak løget fint, og steg det gyldent i lidt olie. Vend spinaten i, og lad den falde sammen. Fjern løg og spinat fra panden.
3. Kom smuldret fetaost på panden, og varm den ved middel varme, indtil den smelter. Rør ricotta i, og tilsæt fløde og revet parmesan. Saucen skal nu være ret tyk. Vend spinat- og løgblandingen i ostesaucen. Rør til sidst revet citronskal i.
4. Tør squashstrimlerne med et rent viskestykke. Hæld lidt olivenolie i bunden af et ildfast fad, og dæk bunden med squash og derefter et lag lasagneplader. Hæld oste- og spinatsaucen over lasagnepladerne, og gentag alle lagene. Afslut med et lag squash.
5. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30-40 minutter. Squashen skal være gylden, og pastapladerne bløde.
PRØV OGSÅ: Rød fiskesuppe med tomat og peberfrugt
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.