Ovnbagte tomater med tun
Udgivet for første gang: 07.03.24Kulhydrater pr. portion: 27 gram (6 portioner pr. tærte)
Ovnbagte tomater med tun og grøntsager er et supernemt, hurtigt måltid, der kan kombineres med mange forskellige retter.
De ovnbagte tomater smager både godt som pastasauce eller sammen med fuldkornsris, quinoa, et godt stykke brød, salat eller andet tilbehør efter ønske. Jeg spiste det sammen med lidt fuldkornsris, avocado og rucolasalat.
Ovnretten er beregnet til én person, men kan sagtens laves i større portioner, hvis du vil lave mad til flere.
PRØV OGSÅ: Gratinerede hvide bønner
Ingredienser
En portion
1 gulerod
½ alm. løg
150 g cherrytomater
½ aubergine
1 fed hvidløg
½ chili
1 spsk. olivenolie
1 tsk. Herbes de Provence
salt + peber
½ dåse hakkede tomater
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. honning
en dåse tun i vand (drænet)
PRØV OGSÅ: Paneret torsk med squash og kikærtesalat
Fremgangsmåde
1. Hak løg, hvidløg og chili, og skær gulerod og aubergine i små stykker. Læg grøntsagerne i et lille ovnfast fad og spred olie og krydderier hen over. Bages i ovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter.
2. Tag fadet ud af ovnen og tilsæt tomatpure, hakkede tomater og lidt honning. Vend grøntsagerne med tomaterne og bag videre i ca.15 minutter, til grøntsagerne er helt møre og tomaterne er blevet bagte.
3. Tag fadet ud af ovnen og vend tunen i de varme, ovnbagte tomater. Smag til med salt og peber, og server med det ønskede tilbehør.
PRØV OGSÅ: Karrykikærter, grøntsager og halloumi
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.