Diabetes opskrifterMad

Scones med havre, yoghurt og valnødder

Udgivet for første gang: 26.03.24
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. scone: ca 35 g
Heraf 7 g fiber

Scones med havre er den perfekte morgenmad i weekenden, når du har lyst til noget friskbagt, men ikke orker at vente på, at dejen hæver.

De smager dejligt med ost, og er perfekte til at fryse ned. Du kan tilføje andre typer nødder og frø efter smag og behag. Du kan også tilføje revet gulerod.

Annonce

PRØV OGSÅ: Granola med mandelsmør og banan

Ingredienser

8 scones

4 dl havregryn, blendet til mel
2 dl malet spelt
2 dl fint spelt
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
1/2 dl solsikkekerner
1/3 dl hørfrø
1/2 dl finthakkede valnødder
2-3 dl yoghurt naturel
3 spsk smør, smeltet
2 spsk honning
2 spsk sesamfrø

PRØV OGSÅ: Grydebrød med frø, kerner og havre

Fremgangsmåde

  1. Kom havregrynet i en foodprocessor, eller brug en stavblender og blend til mel.
  2. Kom alle de tørre ingredienser i en skål.
  3. Smelt smøret, og rør honning og yoghurt i. Bland de våde ingredienser med den tørre blanding. Tilføj evt. lidt mere yoghurt (eller lidt mælk) eller mel, indtil dejen er fast og kan formes med hænderne.
  4. Form ca. 8 scones og læg dem på en bageplade. Drys lidt sesamfrø ovenpå.
  5. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist, og nyd dem.

PRØV OGSÅ: Smuldretærte med bær og røde frugter

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev