Mandelkiks med havre og dadler
Udgivet for første gang: 12.04.24Kulhydrater pr. kiks: 17 g, hvoraf 4 g er fiber
Mandelkiks med havre og dadler er saftige kiks fyldt med god næring, og de er både mælke- og glutenfri.
Du har brug for en god foodprocessor eller blender for at blende det hele til mel. Kiksene er både mælke- og glutenfri, og de er derfor et godt alternativ, hvis du har brug for dette.
TIPS: Tilsæt gerne andre slags nødder, frø og tørret frugt efter ønske.
LÆS OGSÅ: Scones med havre, yoghurt og valnødder
Ingredienser
Ca. stk. 16 kiks
1 dl havregryn
½ dl mandler
½ dl kokosmel (revet kokos)
½ tsk. salt
en knivspids ren vanilje
1 tsk. kanel
250 g dadler uden sten
2 spsk. kokosolie
1/2 dl finthakkede valnødder
Fremgangsmåde
1. Hæld havregryn, mandler, kokosmel og krydderier i en blender eller foodprocessor, og blend det til mel.
2. Del dadlerne i mindre stykker, og kom dem i mandel-/havremassen. Blend det hele til dadlerne er fint blendet, og du har en ensartet, klistret dej.
3. Vend kokosolien i. Dejen skal nu være klistret og nem at forme.
4. Hæld dejen over i en røreskål. Hak valnødderne fint, og vend nødderne i daddel-/mandelmassen.
5. Form små kugler, der er lidt større end bordtennisbolde, og sæt dem på en bageplade. Tryk kuglerne flade, til du har kiks, der er ca. 1 cm tykke.
6. Bages ved 180 grader i 6-8 minutter. Pas på, at kiksene ikke bliver for bagte. De er bedst, når de er saftige og stadig ret bløde.
7. Opbevares i en lukket boks i op til to uger.
LÆS OGSÅ: Yoghurtmousse med blåbær og vanilje
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.