Torskefad med karry og tomat
Udgivet for første gang: 30.05.24Kulhydrater pr. portion: 42 gram (2 portioner pr. ovnfast fad):
Heraf 9 g fiber
Torskefad med tomat og karry er et nemt aftensmåltid, der er meget næringsrigt.
Jeg har brugt sød kartoffel, tomat, løg og peberfrugt, men du kan sagtens bruge andre grøntsager, hvis du ønsker det.
TIPS: Hvis du ønsker en ret med færre kulhydrater, kan du skifte den søde kartoffel ud med f.eks. blomkål eller broccoli.
PRØV OGSÅ: Squashlasagne med ricotta og feta
Ingredienser
2 portioner = et lille ovnfast fad
1 sød kartoffel (ca 300 g)
olivenolie
salt + peber
1 løg
200 g cherrytomat
1/2 rød peber
200 ml fuldfed kokosmælk
2 tsk karry
1/2 tsk paprika
2 fed hvidløg
1-2 dl kogende vand
300 g torskefilet (to fileter á 150 g)
Serveres med:
Ris (gerne fuldkorn)
Koriander
Fremgangsmåde
1. Skræl den søde kartoffel og skær den i små terninger på ca. 1×1 cm. Læg den søde kartoffel i et ovnfast fad, hæld lidt olie på, og drys salt og peber henover, og bag den ved 220 grader i ca. 10 minutter, indtil den søde kartoffel er næsten mør.
2. Skær løg og peberfrugt i tynde skiver. Læg løg, peberfrugt og hele cherrytomater i det ovnfaste fad sammen med den søde kartoffel.
3. Bland kokosmælk, finthakket hvidløg, kogende vand, karry og paprika i et decilitermål eller lignende. Hæld blandingen i det ovnfaste fad med grøntsager, og tryk torsken godt ned i fadet.
4. Bag videre i ovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter, indtil fisken er gennemstegt. Bagetiden afhænger af, om du anvender frisk eller frossen fisk. Jeg brugte frossen torskefilet, og den var klar efter ca. 20 minutter.
5. Serveres med tilbehør efter ønske.
PRØV OGSÅ: Ovnbagte tomater med tun
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.