Diabetes opskrifterMad

Vietnamesisk nudelsalat med scampi

Udgivet for første gang: 13.06.24
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater pr. portion: 39 gram
Fibre pr. portion: 5 gram

Hvis du har brug for en dejlig, farverig vitaminindsprøjtning til aftensmad, så prøv denne opskrift på vietnamesisk nudelsalat!

Hemmeligheden bag en smagfuld vietnamesisk nudelsalat er en dressing med fiskesauce og limefrugt, samt friske krydderurter – det giver et løft til hele retten. Derudover er salaten både hurtig og nem at tilberede, så win-win-win.

Annonce

PRØV OGSÅ: Laksebowl med bagt sød kartoffel, quinoa og avocado

Ingredienser

Til 3 portioner skal du bruge:

100 gram glasnudler (1 lille pakke)
400 gram skrællede/rensede scampi
Lidt olie
En knivspids chiliflager, salt og peber
1 mango, gerne lidt umoden
1/2 agurk
2 gulerødder
1/2 icebergsalat
2 tomater
1/2 rød peberfrugt
1/2 rødløg
En håndfuld af hver af følgende friske, hakkede krydderurter: koriander, mynte og thaibasilikum

Dressing:
3 spsk. fiskesauce
Saften fra 2 limefrugter
1/2 tsk Natreen-dråber (eller tilsvarende sødemiddel)
1/2 chili

Topping:
Finthakkede, salte peanuts
Sprødstegte løg

PRØV OGSÅ: Grønne nachos med bagt kartoffel og sød kartoffel

Fremgangsmåde

1. Bland ingredienserne til dressingen sammen, og sæt den til side.

2. Kog nudlerne som anvist og skyl dem i koldt vand, indtil de er afkølede. Sæt dem til side.

3. Skær alle grøntsagerne i fine strimler. Du kan bruge en spiralizer, som jeg har gjort det, til agurken og gulerødderne, hvis du har en sådan.

4. Steg scampi i lidt olie, og krydr med chiliflager og salt/peber. Hak krydderurterne.

5. Bland grøntsager, krydderurter, nudler og dressingen sammen, og top salaten med stegte scampi, hakkede peanuts og sprødstegt løg.

Velbekomme!

Kilde til beregninger: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce