Fisketaco i hjemmelavede sød kartoffel-tortillaer
Udgivet for første gang: 20.06.24Kulhydrater: 37,5 g pr. portion (3 sød kartoffel-tortillaer)
Fiber: 4,5 g pr. portion (3 sød kartoffel-tortillaer)
Det her er en lækker ny version af den tidløse taco. Prøv en fisketaco fyldt med spændende smage, farver og teksturer.
Vidste du, at det er meget nemmere at lave hjemmelavede tortillas, end man skulle tro? De traditionelle mexicanske tortillas er lavet af majs, hvede eller en kombination af majs og hvede. Jeg har dog valgt at bruge sød kartoffel, der giver en rund og lækker sød smag, der egner sig godt til en krydret og syrlig taco! Det vil jeg anbefale dig at prøve.
Jeg fandt tilfældigvis nogle lilla søde kartofler i butikken og valgte dem, men du kan lige så godt bruge de orange søde kartofler.
PS: Du kan fryse overskydende tortillas ned i en brødpose. Så er de klar til din næste taco-middag!
Hvad med at imponere middagsgæster i weekenden?
PRØV OGSÅ: Gul karry med torsk, kartoffel og ananas
Ingredienser
Til 2 portioner skal du bruge:
Sød kartoffel-tortillaer (16 stk.):
600 g sød kartoffel
Ca. 150 g hvedemel
1 tsk salt
Fiske- og krydderiblanding:
300 g torsk eller anden fisk efter eget valg
2 tsk paprikapulver
2 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 tsk salt
1 tsk oregano
1/2-1 tsk cayennepeber
Mangosalsa:
1 mango (200 g)
1/2 rødløg (50 g)
150 g cherrytomater
Saften af 1/2 lime
Avocadocreme:
1 avocado
2 spsk creme fraiche
1 fed hvidløg
1/4 tsk cayennepeber
1/4 tsk karry
1/3 tsk salt
Saften af 1/2 lime
Krydret dressing:
½ bæger creme fraiche
1 tsk krydderiblanding
1 tsk sukkersirup eller tilsvarende
Et stænk lime
Tilbehør:
Icebergsalat
Frisk koriander
Fremgangsmåde
- Skræl de søde kartofler og del dem i tre-fire lige store stykker. Bag kartoffelstykkerne i ovnen ved 150 grader over- og undervarme, til de er helt bløde.
- I mellemtiden kan du forberede avocadocremen ved at komme alle ingredienserne i en lille skål og blande dem til en jævn dressing med en stavblender.
- Tilbered også mangosalsaen ved at skære mango, tomat og rødløg i små tern og stænk lime over.
- Bland krydderiblandingen sammen og tilbered creme fraiche-dressingen ved at blande creme fraiche, en teskefuld af krydderiet, lidt sødemiddel og et stænk lime.
- Når de søde kartofler er afkølet, lægger du dem i en skål og moser dem til en puré med en stavblender eller blot med en gaffel.
- Tilsæt mel og salt og ælt blandingen sammen til en samlet dej. Del dejen i 4 lige store dele og del disse igen i 4 dele, så du har 16 små stykker dej, som du ruller til kugler.
- Rul tortillaerne ud så tyndt du kan og steg dem på en tør pande ved middel til høj varme. Vend tortillaerne, når der begynder at dannes brune pletter. Tryk tortillaerne ned med spatelen, når de bobler op på panden.
- Opbevar de færdige tortillas under et fugtigt viskestykke.
- Gnid den ønskede mængde krydderiblanding på fiskestykkerne og steg dem i lidt olie på panden, indtil fisken begynder at deles i flager.
- Fyld tortillaerne med salat, fisk, avocadocreme, mangosalsa, creme fraiche-dressing og frisk koriander.
Velbekomme!
PRØV OGSÅ: Laksebowl med bagt sød kartoffel, quinoa og avocado
Kilde til beregninger: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.