Diabetes opskrifterMad

Frøknækbrød med chia

Udgivet for første gang: 08.08.24
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater: ca. 2 gram pr. skive knækbrød

Knækbrød er nemmere at lave, end du måske tror. Her er en opskrift på frøknækbrød med chia, som er fyldt med god næring og kun få kulhydrater!

Hjemmelavet knækbrød smager godt og er et fantastisk alternativ til brød. Brug gerne andre frø efter eget ønske. Disse frøknækbrød indeholder ca. 2 gram kulhydrater pr. skive, og de vil derfor ikke påvirke blodsukkeret i særlig grad.

Annonce

Opbevar knækbrødet i en tæt boks, hvor de sagtens kan holde sig i et par uger.

PRØV OGSÅ: Vietnamesisk nudelsalat med scampi

Ingredienser

En bageplade = 16 knækbrød

1 dl havregryn
½ dl hørfrø
½ dl sesamfrø
½ dl chiafrø
½ dl solsikkekerner
1 tsk salt
1 tsk honning
ca. 2 dl kogende vand

Fremgangsmåde

1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt væsken. Chiafrø og havre suger væsken til sig, så tilsæt eventuelt lidt mere væske efterhånden.

2. Lad blandingen stå i mindst 20 minutter.

3. Læg dejen på en bageplade, der er tildækket med bagepapir, og tryk den ud. Læg gerne et ark bagepapir over dejen, som du derefter kan rulle ud for at lave så tynde knækbrød som mulig.

4. Bag i varmluftsovn ved 170 grader i 10 minutter. Tag bagepladen ud og del op i ca. 16 knækbrød, eller i en anden størrelse efter eget ønske.

5. Bag videre i ovnen i ca. 30 minutter. Pas på, at knækbrødene ikke brænder på under bagningen.

PRØV OGSÅ: Kanelsmåkager med havre og rosiner

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev