Hjemmelavet flødeis med kirsebær
Udgivet for første gang: 22.08.24Kulhydrater pr. portion: 7 gram
Fibre pr. portion: 1 gram
Dette er en nem opskrift på hjemmelavet flødeis, som giver rigtig smag af sommer – og den laves helt uden ismaskine.
Intet er så sommerligt som is med bær, der er plukket fra haven! Men hvis du ikke har adgang til et kirsebærtræ, så kan du naturligvis købe dem.
Denne opskrift har ingen tilsat sukker, i stedet har jeg brugt Sukrin.
PRØV OGSÅ: Vaffel med hytteost
Ingredienser
Til en lille brødform (4 portioner) skal du bruge:
250 gram kirsebær (eller moreller, men hold da igen med sødemidlet)
1-2 spsk. Sukrin gold
1 tsk. Maizena
3 dl piskefløde
1 æg
30 gram Sukrin+ eller 50-60 gram Sukrin gold
Et par dråber vaniljeessens
Fremgangsmåde
1. Begynd med at rense bærrene. Du skal have 250 gram færdigrensede bær. Kog bærrene op med lidt sødemiddel, og pisk så 1 tsk. majsstivelse i. Lad kompotten simre, til den tykner, og bærrene er blevet bløde.
2. Afkøl kompotten helt i køleskabet.
3. Pisk æggeblandingen af æg, Sukrin og vaniljeessens i en skål.
4. Pisk fløden i en anden skål, og vend så æggeblandingen i.
5. Hæld flødeisblandingen over i en brødform, og fordel kirsebærkompotten over. Brug en ske, og tegn nogle “bølger” i isen.
6. Frys isen, helst natten over, og lad den gerne tø op i 5 minutter på køkkenbordet inden servering.
PRØV OGSÅ: Frøknækbrød med chia
Kilde til beregning: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.