Diabetes opskrifterMad

Snydeklipfisk – Torsk i tomatfad med kartofler og oliven

Udgivet for første gang: 06.09.24
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: 58 gram (2 portioner pr. ovnfast fad):
Heraf 13 g fiber

Hvis du kan lide klipfisk, så er dette retten for dig. Det er ikke helt som den klassiske ret, men en slags snydeklipfisk, der er mindst lige så god.

Det er en sund og skøn middag. Jeg tænker på det som en slags ovnbagt “snydeklipfisk”, der er lavet med almindelig torsk i stedet for klipfisk. Her har jeg også tilføjet lidt ekstra grøntsager for en sund middag. Jeg serverede den med friskbagt brød, men retten kan spises som den er, uden ekstra tilbehør.

Annonce

PRØV OGSÅ: Sommermiddag: Frisk salat og rejer

Ingredienser

2 portioner = et lille ovnfast fad

150 g torskefilet x 2
6 små til mellemstore kartofler
1 gulerod
1 rødløg
2 spsk olivenolie
salt + peber
en dåse cherrytomater
2 spsk tomatpuré
1 tsk honning
1/3 tsk paprika
2 fed hvidløg
1/3 rød chili
150 g cherrytomater
6 kugler frossen spinat
12-16 oliven uden sten (jeg brugte grønne oliven)
1 spsk olivenolie
salt + peber
Valgfrit: Creme fraiche og basilikum til anretningen

Fremgangsmåde

1. Vask kartoflerne. De skal ikke skrælles. Skær kartoflerne i halve på langs og derefter i tynde skiver. Skræl gulerødderne og løgene, og skær dem i tynde skiver. Læg grøntsagerne i et lille ovnfast fad. Kom olie og krydderier på grøntsagerne, og bag i ovnen ved 220 grader i cirka 15 minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive møre.

2. Skær cherrytomaterne over på midten. Bland derefter cherrytomaterne med dåsetomaterne, tomatpuré, honning, paprika, chili og hvidløg i en skål, indtil de er blandet godt.

3. Når kartoflerne, gulerødderne og løgene begynder at blive møre, tages fadet ud af ovnen og tomatblandingen hældes over. Bland det hele godt sammen. Læg spinatkuglerne og torskefileterne i tomatsaucen, og tilsæt lidt olivenolie og lidt salt og peber.

4. Dæk fadet med alufolie og bag videre i ovnen ved 220 grader i cirka 15-30 minutter. Jeg brugte frossen torsk, så den krævede lidt længere tid. Hvis du bruger frisk fisk, kan du forkorte den tid, der er angivet ovenfor. Hold øje med maden, mens den er i ovnen.

PRØV OGSÅ: Torskefad med karry og tomat

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev