Diabetes opskrifterMad

Knasende granola med kanel, nødder og tørret frugt

Udgivet for første gang: 09.10.24
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater pr. 100 gram tilberedt granola: 50 gram
Fibre pr. 100 gram tilberedt granola: 11 gram

Du har fuld kontrol over indholdet, når du laver din egen knasende granola, og du kan tilpasse opskriften efter behov.

Mange af granolavarianterne i butikkerne er fyldt med sukker og andre nødvendige ingredienser. De øvrige mangler ofte tilstrækkelige smagsgivere som f.eks. nødder og frugt. Derfor foretrækker jeg at lave min egen – der er nemlig ikke noget, der smager bedre som topping på græsk yoghurt eller på havregrøden end din egen hjemmelavede granola!

Annonce

PRØV OGSÅ: Frøknækbrød med chia

Ingredienser

Til en stor beholder, som f.eks. et henkogningsglas, skal du bruge:

50 gram fibersirup (f.eks. Sukrin Fibersirup)
50 gram smeltet smør eller en smagsneutral olie
2 tsk kanel
1 tsk flagesalt
2 dl æble- eller appelsinjuice
50 gram rosiner
50 gram tørrede tranebær
50 gram kokosmel
100 gram hakkede mandler
50 gram hakkede valnødder
400 gram letkogte havregryn

PRØV OGSÅ: Vaffel med hytteost

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 120 grader på varmluft.
  2. Pisk sirup, smeltet smør/olie, kanel, salt og æblejuice sammen i en skål.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en større skål og tilsæt væsken.
  4. Vendes sammen med en grydeske. Brug gerne hænderne til at “presse” væsken godt ind. Jeg kan godt lide, at der sidder lidt klumper tilbage i blandingen, da det giver granolaen en smuldrende konsistens.
  5. Bag granolaen i 45-60 minutter. Sørg for at vende granolaen et par gange i løbet af bagningen, så det hele bliver sprødt og bagt lige meget.

Kilde til beregninger: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev