Knasende granola med kanel, nødder og tørret frugt
Udgivet for første gang: 09.10.24Kulhydrater pr. 100 gram tilberedt granola: 50 gram
Fibre pr. 100 gram tilberedt granola: 11 gram
Du har fuld kontrol over indholdet, når du laver din egen knasende granola, og du kan tilpasse opskriften efter behov.
Mange af granolavarianterne i butikkerne er fyldt med sukker og andre nødvendige ingredienser. De øvrige mangler ofte tilstrækkelige smagsgivere som f.eks. nødder og frugt. Derfor foretrækker jeg at lave min egen – der er nemlig ikke noget, der smager bedre som topping på græsk yoghurt eller på havregrøden end din egen hjemmelavede granola!
PRØV OGSÅ: Frøknækbrød med chia
Ingredienser
Til en stor beholder, som f.eks. et henkogningsglas, skal du bruge:
50 gram fibersirup (f.eks. Sukrin Fibersirup)
50 gram smeltet smør eller en smagsneutral olie
2 tsk kanel
1 tsk flagesalt
2 dl æble- eller appelsinjuice
50 gram rosiner
50 gram tørrede tranebær
50 gram kokosmel
100 gram hakkede mandler
50 gram hakkede valnødder
400 gram letkogte havregryn
PRØV OGSÅ: Vaffel med hytteost
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 120 grader på varmluft.
- Pisk sirup, smeltet smør/olie, kanel, salt og æblejuice sammen i en skål.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en større skål og tilsæt væsken.
- Vendes sammen med en grydeske. Brug gerne hænderne til at “presse” væsken godt ind. Jeg kan godt lide, at der sidder lidt klumper tilbage i blandingen, da det giver granolaen en smuldrende konsistens.
- Bag granolaen i 45-60 minutter. Sørg for at vende granolaen et par gange i løbet af bagningen, så det hele bliver sprødt og bagt lige meget.
Kilde til beregninger: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.