Diabetes opskrifterMad

Oksehøjrebsragout

Udgivet for første gang: 29.11.24
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater: 10,5 gram pr. portion (uden pasta/kartoffelmos)
Fibre: 3,5 gram pr. portion (uden pasta/kartoffelmos)

Oksekødsragout er en dejlig efterårsret, som jeg godt tør påstå, er perfekt til aftensmad.

Dette er en nem ret, som kan stå og simre i timevis, mens man f.eks. går sig en søndagstur!  Det er også en fantastisk ret at invitere gæster på.

Annonce

Serveres med ønsket tilbehør som kartoffelmos, pasta, polenta eller grøntsagsmos. Valget er dit!

LÆS OGSÅ: Grøntsagsnudler med svinekød og jordnøddesauce

Ingredienser

Til fire portioner skal du bruge:

1 kg benfri højreb af oksekød
Smør til bruning
Lidt olie
2 løg
2 gulerødder
3 stængler blegselleri
3 hvidløgsfed
2 dl rødvin
2,5 dl oksefond
2 dl hakkede tomater
3 spsk. tomatpuré
3 laurbærblade
Salt og peber

Pasta, polenta, kartoffel- eller grøntsagsmos
Parmesan
Frisk basilikum

LÆS OGSÅ: Grøn pasta med ærte- og fetasauce

Fremgangsmåde

  1. Skær kødet i store stykker. Jeg skar mit i otte. Brun kødet i smør ved ret høj varme af to omgange, og stil det til side.
  2. Kom en smule olie, finthakkede gulerødder, selleri, løg og hvidløg i en gryde, og lad det simre til grøntsagerne er blanke og begynder at blive bløde.
  3. Kom kødet tilbage i gryden, og tilsæt rødvin. Lad rødvinen reducere, til der er omtrent halvdelen tilbage, og tilsæt derefter de resterende ingredienser.
  4. Læg låg på, og lad gryden simre i minimum 3-4 timer, så kødet bliver helt mørt.
  5. Inden servering tager du kødet op, river det fra hinanden og lægger det tilbage i gryden. Rør godt igennem, og tilsmag med salt og peber. Fjern laurbærbladene.
  6. Server ragouten med pasta, polenta, kartoffel- eller grøntsagsmos – alt efter smag og behag.
  7. Pynt med revet parmesan og frisk basilikum. Velbekomme!

Kilde til beregning: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce