Kokosmakroner med chokolade
Udgivet for første gang: 06.12.24Kulhydrater pr. portion: 3,5 gram
Fibre pr. portion: 2,5 gram
Dette er en opskrift på en klassisk, norsk julekage men med et lavere sukkerindhold og et lækkert twist!
Sprød udenpå og blød indeni – den bedste kombination. Kokosmakroner er en traditionsrig julekage i Norge, som heldigvis er ganske nem at lave. Så hvorfor ikke prøve denne variant i år?
LÆS OGSÅ: Juleboller
Ingredienser
Til 12 store kokosmakroner skal du bruge:
50 gram 70 % chokolade
30 gram Sukrinsirup
2 spsk. Sukrin Gold eller tilsvarende sødemiddel
3 æggehvider
120 gram kokosmel
1 knivspids flagesalt
1/3 tsk. xanthangummi
LÆS OGSÅ: Kanelsmåkager med havre og rosiner
Fremgangsmåde
- Indstil ovnen til 175 grader, over- og undervarme.
- Smelt chokolade over vandbad, og hæld den derefter op i en gryde.
- Tilsæt resten af ingredienserne til gryden, og rør godt sammen, inden du tænder for varmen.
- Opvarm blandingen ved middel varme og under konstant omrøring i ca. 5 minutter.
- Form 12 toppe på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag makronerne i ovnen i ca. 15 minutter.
- Afkøl kokosmakronerne, før de serveres eller spises. Velbekomme.
Kilde til beregninger: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.