Diabetes opskrifterMad

Kokosmakroner med chokolade

Udgivet for første gang: 06.12.24
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater pr. portion: 3,5 gram
Fibre pr. portion: 2,5 gram

Dette er en opskrift på en klassisk, norsk julekage men med et lavere sukkerindhold og et lækkert twist!

Sprød udenpå og blød indeni – den bedste kombination. Kokosmakroner er en traditionsrig julekage i Norge, som heldigvis er ganske nem at lave. Så hvorfor ikke prøve denne variant i år?

Annonce

LÆS OGSÅ: Juleboller

Ingredienser

Til 12 store kokosmakroner skal du bruge:

50 gram 70 % chokolade
30 gram Sukrinsirup
2 spsk. Sukrin Gold eller tilsvarende sødemiddel
3 æggehvider
120 gram kokosmel
1 knivspids flagesalt
1/3 tsk. xanthangummi

LÆS OGSÅ: Kanelsmåkager med havre og rosiner

Fremgangsmåde

  1. Indstil ovnen til 175 grader, over- og undervarme.
  2. Smelt chokolade over vandbad, og hæld den derefter op i en gryde.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne til gryden, og rør godt sammen, inden du tænder for varmen.
  4. Opvarm blandingen ved middel varme og under konstant omrøring i ca. 5 minutter.
  5. Form 12 toppe på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag makronerne i ovnen i ca.  15 minutter.
  6. Afkøl kokosmakronerne, før de serveres eller spises. Velbekomme.

Kilde til beregninger: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce