Diabetes opskrifterMad

Grøn gratin med blomkål og kikærter

Udgivet for første gang: 14.12.24
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater: 160 g pr. hele fad
Heraf 43 g fibre

Denne grønne gratin er formidabel, plantebaseret “comfort food”!

Fuld af god næring og masser af god smag. Server gerne med en grøn salat og evt. nybagt brød ved siden af. Du kan også retten som tilbehør til kød eller fisk.

Annonce

PRØV OGSÅ: Oksehøjrebsragout

Ingredienser

Et ildfast fad/6-8 portioner

En blomkål
2 spsk. olivenolie
1 tsk. paprika
salt + peber

200 g grønne ærter
2 fed hvidløg
2 dl grøntsagsfond
2 spsk. creme fraiche
1 spsk. grøn pesto
saften af 1/3 citron
salt + peber

250 g kikærter
En kugle mozzarella (125 g)
4 gode spsk. revet parmesan

Fremgangsmåde

1. Del blomkålen i små buketter, og kom stykkerne i et ildfast fad. Dryp olie og krydderier over. Bages i ovnen på 200 °C indtil blomkålen er gylden, ca. 10-15 minutter.

2. Optø de grønne ærter, og tilsæt ærterne til en røreskål (evt. en foodprosessor) sammen med hvidløg, fond, creme fraiche, pesto og citron. Rør blandingen jævn til en grøn sauce. Smag til med salt og peber.

3. Kom kikærterne i fadet sammen med blomkål, og vend den grønne sauce i. Top med skiver af mozzarella og revet parmesan.

4. Bag retten i ovnen til osten er smeltet, ca. 10 minutter.

PRØV OGSÅ: Grøntsagsnudler med svinekød og jordnøddesauce

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev