Ikke kategoriseret

Blodsukkervenlige æblemuffins

Udgivet for første gang: 25.10.24
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. muffin: 26
Heraf 4 g fiber

Disse muffins laves uden raffineret sukker og mel. De er blodsukkervenlige og proppet med næring.

Perfekt til både frokost og en hurtig snack på farten.

Annonce

TIP: Æbler kan erstattes med blåbær eller hindbær for at skabe variation.

PRØV OGSÅ: Mandelkiks med havre og dadler

Ingredienser

10 stk. muffins

2 bananer
3 æg
100 g smør
10 dadler (små)
3-4 dl kærnemælk (eller kefir)

1/2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
2 tsk. kardemomme
2 tsk. kanel

3 dl havregryn
2 dl boghvedemel
3 dl mandelmel
2 æbler

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret. Tilsæt bananer, æg, dadler og kærnemælk i et ovnfast fad sammen med smørret. Blend med en stavblender.

2. Vend alle de tørre ingredienser i dejen.

3. Skræl æblerne, og riv dem på et rivejern. Vend de revne æbler i dejen.

4. Fordel dejen i 10 muffinforme, gerne på et muffinbræt.

5. Bages i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. 

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet flødeis med kirsebær

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev