Blodsukkervenlige æblemuffins
Udgivet for første gang: 25.10.24Kulhydrater pr. muffin: 26
Heraf 4 g fiber
Disse muffins laves uden raffineret sukker og mel. De er blodsukkervenlige og proppet med næring.
Perfekt til både frokost og en hurtig snack på farten.
TIP: Æbler kan erstattes med blåbær eller hindbær for at skabe variation.
PRØV OGSÅ: Mandelkiks med havre og dadler
Ingredienser
10 stk. muffins
2 bananer
3 æg
100 g smør
10 dadler (små)
3-4 dl kærnemælk (eller kefir)
1/2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
2 tsk. kardemomme
2 tsk. kanel
3 dl havregryn
2 dl boghvedemel
3 dl mandelmel
2 æbler
Fremgangsmåde
1. Smelt smørret. Tilsæt bananer, æg, dadler og kærnemælk i et ovnfast fad sammen med smørret. Blend med en stavblender.
2. Vend alle de tørre ingredienser i dejen.
3. Skræl æblerne, og riv dem på et rivejern. Vend de revne æbler i dejen.
4. Fordel dejen i 10 muffinforme, gerne på et muffinbræt.
5. Bages i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.
PRØV OGSÅ: Hjemmelavet flødeis med kirsebær
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.