Caponata – en italiensk klassiker
Udgivet for første gang: 15.09.23Kulhydrater pr. portion: 20 gram
Caponata er Italiens svar på ratatouille, en tomatgryde med masser af smag, som er lækker som tilbehør til det meste.
Denne opskrift på Caponata passer fremragende til kød eller fisk eller som en enkel ret i sig selv, serveret med et drys revet parmesan og en grøn salat.
PRØV OGSÅ: Fennikelsalat med appelsin
Ingredienser
Tilbehør til 2 portioner
1 aubergine
1 løg
1 rød peberfrugt
1 stilk bladselleri
1/2 chili
3 fed hvidløg
3 store tomater
1 spsk. kapers
20 sorte oliven
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. honning
1 spsk. tomatpuré
en håndfuld frisk persille og/eller basilikum
salt + peber
PRØV OGSÅ: Ovnbagt omelet med hytteost og asparges
Fremgangsmåde
- Skær auberginen i tern på ca. 1 x 1 cm, og steg dem gyldne på en stegepande med olivenolie.
- Skær løget i tynde skiver, og kom det i gryden sammen med aubergineternene. Tilsæt hvidvinseddike og honning, og lad det trænge ind i løget.
- Skær derefter peberfrugten i tynde strimler, og hak chili og bladselleri fint. Kom det hele i en gryde, og steg videre, indtil grøntsagerne er møre. Til sidst tilsættes hakkede tomater og finhakket hvidløg.
- Smag til med tomatpuré, og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Vend finthakkede krydderurter, kapers og oliven i. Smag til med salt og peber efter behov.
PRØV OGSÅ: Frisk asiatisk gulerodssalat med sesamfrø og æg
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.