Cremet tomatsuppe med mozzarella
Udgivet for første gang: 02.11.23Kulhydrater per portion: 12 gram
Fibre per portion: 3 gram
En cremet tomatsuppe varmer godt på kølige efterårsdage, og med denne opskrift får du en frisk og fyldig hverdagsmiddag.
Der er ikke meget, der slår en varm suppe, når det regner og rusker udenfor, og efter min mening er supper bedst, når de er fyldige og cremede. Denne tomatsuppe er lavet med både friske tomater og dåsetomater – så den både bliver frisk og fyldig. Det er en rigtig god hverdagsret, hvis du spørger mig!
PRØV OGSÅ: Caponata – en italiensk klassiker
Ingredienser
Til 4 portioner:
200 gram cherrytomater
1 rødløg
3 små eller 2 store fed hvidløg
Lidt olie, salt og peber
1 terning grøntsagsbouillon
2 dåser hakkede tomater med krydderurter
3 dl vand
1 tsk. Sukrin+ (eller andet sødemiddel svarende til 2 tsk. sukker for at afbalancere syren i tomaterne)
1/2 tsk. chilipulver
2 dl madlavningsfløde
2 stk. frisk mozzarella
Evt. frisk basilikum
PRØV OGSÅ: Fiskefrikadeller med revet rødbede og remoulade
Fremgangsmåde
- Indstil ovnen til 200 grader. Kom cherrytomater, rødløg i både og skrællet hvidløg i en ildfast form. Hæld lidt olivenolie over sammen med lidt salt og peber, og bag grøntsagerne i 20-25 minutter.
- I mellemtiden koges hakkede tomater, vand og bouillon, Sukrin+ og chili.
- Når grøntsagerne er færdige, tilsættes de til den varme tomatblanding. Blend det hele til en jævn suppe med en stavblender eller i en blender, der tåler varm væske.
- Tilsæt derefter madlavningsfløde, og pisk grundigt. Spæd suppen op med lidt vand, hvis du synes, at den er for tyk. Varm op til kogepunktet inden servering, og smag til med peber og evt. lidt mere sødemiddel.
- Server suppen med revet mozzarella og friske krydderurter. Velbekomme!
Kilder til beregning: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.