Fetacreme med bagte tomater
Udgivet for første gang: 01.12.23Kulhydrater pr. pers. ca. 6 gram
Fetacreme med bagte tomater er lækkert som tilbehør til både grøntsager, kød og fisk og er fantastisk som en del af en middag med mange små retter.
Har du lyst til noget spændende tilbehør til grillmaden denne sommer? En ekstra ret til tapasbordet? Eller ved du ikke, hvilken ret du skal tage med til den sommerfest, du er inviteret til? Her kan fetacreme med bagte tomater være et godt valg. Denne lille ret kan også sagtens serveres alene med frisk brød.
PRØV OGSÅ: Bønnerisotto med squash og kantareller
Ingredienser
Tilbehør til 4 portioner
300 g cherrytomater
revet skal af ½ citron
1 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
salt og peber
frisk timian eller oregano (kan udelades)
200 g tyrkisk/græsk yoghurt naturel (tyk)
200 g fetaost
fintrevet skal af ¼ citron
peber
PRØV OGSÅ: Caponata – en italiensk klassiker
Fremgangsmåde
1. Placer cherrytomaterne på en bageplade sammen med revet citronskal. Brug gerne en kartoffelskræller til citronen. Kom olie, honning og krydderier på, og vend tomaterne godt i det. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter.
2. Smuldr fetaosten i en skål, og vend yoghurt, citronskal og peber i.
3. Spred blandingen af yoghurt og feta ud på et fad, og kom de lune cherrytomater på.
4. Server med det samme.
PRØV OGSÅ: Grillet hjertesalat med urtedressing og parmesan
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.