Frisk asiatisk gulerodssalat med sesamfrø og æg
Udgivet for første gang: 03.08.23Kulhydrater pr. portion: 8 gram
Heraf fibre: 6 gram
Asiatisk gulerodssalat er perfekt til en hurtig frokost og har så få kulhydrater, at du endda kan spise den med en skive groft brød til.
Hvis du kan lide salt morgenmad, er dette også super som en fiberrig, mættende morgenmadsret med lavt kulhydratindhold. Opskriften er meget enkel og kan knap nok kaldes en opskrift, men kombinationen er rigtig god!
TIP: Tilsæt et ekstra kogt æg, hvis du vil have en mere mættende ret.
PRØV OGSÅ: Tærte med ovnbagte grøntsager og feta
Ingredienser
1 portion
1 æg
1 stor gulerod eller 2 små
en god håndfuld frisk rucolasalat
1 spsk. sesamfrø
en smule limesaft
1 spsk. olivenolie
½ avocado
salt og peber efter ønske
en håndfuld frisk koriander
PRØV OGSÅ: Laksecurry i fad med kål og sød kartoffel
Fremgangsmåde
1. Kog ægget til den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide det blødkogt.
2. Skræl guleroden, og riv den på et rivejern. Bland den revne gulerod og rucolaen med olivenolie og limesaft.
3. Rist sesamfrø på en tør stegepande, indtil de er gyldne.
4. Top salaten med ristede sesamfrø, avocado, kogt æg, salt, peber og koriander.
PRØV OGSÅ: Fetacreme med bagte rodfrugter
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.