Diabetes opskrifterMad

Frisk asiatisk gulerodssalat med sesamfrø og æg

Udgivet for første gang: 03.08.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: 8 gram
Heraf fibre: 6 gram

Asiatisk gulerodssalat er perfekt til en hurtig frokost og har så få kulhydrater, at du endda kan spise den med en skive groft brød til.

Hvis du kan lide salt morgenmad, er dette også super som en fiberrig, mættende morgenmadsret med lavt kulhydratindhold. Opskriften er meget enkel og kan knap nok kaldes en opskrift, men kombinationen er rigtig god!

Annonce

TIP: Tilsæt et ekstra kogt æg, hvis du vil have en mere mættende ret.

PRØV OGSÅ: Tærte med ovnbagte grøntsager og feta

Ingredienser

1 portion

1 æg
1 stor gulerod eller 2 små
en god håndfuld frisk rucolasalat
1 spsk. sesamfrø
en smule limesaft
1 spsk. olivenolie
½ avocado
salt og peber efter ønske
en håndfuld frisk koriander

PRØV OGSÅ: Laksecurry i fad med kål og sød kartoffel

Fremgangsmåde

1. Kog ægget til den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide det blødkogt.

2. Skræl guleroden, og riv den på et rivejern. Bland den revne gulerod og rucolaen med olivenolie og limesaft.

3. Rist sesamfrø på en tør stegepande, indtil de er gyldne.

4. Top salaten med ristede sesamfrø, avocado, kogt æg, salt, peber og koriander.

PRØV OGSÅ: Fetacreme med bagte rodfrugter

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce