Diabetes opskrifterMad

Grillet hjertesalat med urtedressing og parmesan

Udgivet for første gang: 10.11.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: 3 gram

Har du nogensinde smagt grillet hjertesalat? Det er frisk tilbehør til kød, fisk eller ost.

Grillet hjertesalat er dejligt tilbehør, og salaten kan også steges på en pande. I denne opskrift har salaten fået selskab af en dejlig dressing og parmesan, og retten er velegnet som tilbehør til kød, fisk eller ost.

Annonce

PRØV OGSÅ: Caponata – en italiensk klassiker

Ingredienser

2 portioner

1 hoved hjertesalat
30 g finthakket parmesan
20 g ristede pinjekerner

Dressing:

en god håndfuld friske urter (jeg har brugt en blanding af persille, basilikum og timian)
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
Saften og den revne skal af ½ citron
1 tsk. honning
salt + peber

PRØV OGSÅ: Fennikelsalat med appelsin

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne til dressingen i en foodprocessor, eller brug en stavblender, og blend dem til en glat, grøn sauce. Smag til med salt og peber.
  2. Del hjertesalaten i to, og steg eller grill overfladerne, indtil salaten får en sprød side og falder let sammen.
  3. Læg salaten på et fad med snitfladen opad, og hæld dressing, ristede pinjekerner og hakket parmesan over.

PRØV OGSÅ: Frisk asiatisk gulerodssalat med sesamfrø og æg

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce