Grillet hjertesalat med urtedressing og parmesan
Udgivet for første gang: 10.11.23Kulhydrater pr. portion: 3 gram
Har du nogensinde smagt grillet hjertesalat? Det er frisk tilbehør til kød, fisk eller ost.
Grillet hjertesalat er dejligt tilbehør, og salaten kan også steges på en pande. I denne opskrift har salaten fået selskab af en dejlig dressing og parmesan, og retten er velegnet som tilbehør til kød, fisk eller ost.
PRØV OGSÅ: Caponata – en italiensk klassiker
Ingredienser
2 portioner
1 hoved hjertesalat
30 g finthakket parmesan
20 g ristede pinjekerner
Dressing:
en god håndfuld friske urter (jeg har brugt en blanding af persille, basilikum og timian)
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
Saften og den revne skal af ½ citron
1 tsk. honning
salt + peber
PRØV OGSÅ: Fennikelsalat med appelsin
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne til dressingen i en foodprocessor, eller brug en stavblender, og blend dem til en glat, grøn sauce. Smag til med salt og peber.
- Del hjertesalaten i to, og steg eller grill overfladerne, indtil salaten får en sprød side og falder let sammen.
- Læg salaten på et fad med snitfladen opad, og hæld dressing, ristede pinjekerner og hakket parmesan over.
PRØV OGSÅ: Frisk asiatisk gulerodssalat med sesamfrø og æg
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.